Οι 5 πολυαναμενόμενες σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο

Το πρώτο πακέτο σειρών της σεζόν 2024-2025 ξεκίνησαν ήδη να προβάλλονται από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ενώ στις 29 του μήνα θα δούμε και την πρεμιέρα του Tαμπού στο Mega. Με το ξεκίνημα του Οκτωβρίου θα έχουμε άλλες πέντε σειρές στο πακέτο του δεύτερου φθινοπωρινού μήνα. Από αυτές μόνο μία θα είναι πρεμιέρα δεύτερης σεζόν, ενώ όλες οι άλλες θα είναι η πρεμιέρα της πρώτης τους σεζόν, με το τηλεοπτικό κοινό να ανυπομονεί τουλάχιστον για 3 από αυτές, οι οποίες έχουν πολυδιαφημιστεί.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πότε ξεκινούν και τι αφορά η κάθε μία τους.

Η Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά
Πρεμιέρα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου,  22:30 (θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη)
Μάνη 1710. Η Μάνη ζει κάτω από την Ενετική κυριαρχία.

Ο Ενετός Διοικητής της περιοχής, Σίλβιο Εσπόζιτο, με τη γυναίκα του Ρενάτα μένουν στον πύργο των Λασκαραίων, έχοντας στο πλευρό τους τον Νικήτα Λάσκαρη (προπάππος του Μιχαήλ Λάσκαρη), που εκτελεί χρέη στρατιωτικού συμβούλου του. Οι Εσπόζιτο έχουν τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας γιατί είναι δίκαιοι και δοτικοί με τους Μανιάτες.

Η οικογένειά των Γερακάρηδων έχει πατριάρχη τον Μήτρο Γερακάρη (προπάππος του Σπήλιου Γερακάρη,) που είναι ιδιοκτήτης ενός καπηλειού με πόρνες και έχει μια ομάδα που λυμαίνεται την περιοχή. Παραμένει, όμως, ανέγγιχτος από τους Ενετούς λόγω της επιρροής του στους ντόπιους.

Στον πύργο των Λασκαραίων, όλοι προετοιμάζονται για την άφιξη του νέου Ρέκτορα, Τζουζέπε Μοντιλιάνι, και της συζύγου του Πανδώρας.

Η άφιξη του σκληρού Ρέκτορα θα συμπέσει με τις μυστηριώδεις δολοφονίες φτωχών κοριτσιών, που έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία. Οι ντόπιοι ξεσηκώνονται, θεωρώντας πως κάτι διαβολικό βρίσκεται ανάμεσά τους και ο Τζουζέπε αποφασίζει να φτάσει μέχρι τέλους για να ανακαλύψει τον φονιά των κοριτσιών.

Μία κατάρα και ένα χάρισμα γεννιούνται, όπως θα γεννηθεί και η έχθρα των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων για το ποιος θα αναλάβει την πολυπόθητη Καπετανία…

Πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Κίτσου, Μελέτης Ηλίας, Γιούλικα Σκαφιδά,  Σπύρος Τσεκούρας,  Γιώργος Παπαγεωργίου, Σπύρος Χατζηαγγελάκης,  Έλενα Σαλαμπάση, Εριφύλη Κιτζόγλου, Γιάννης Ποιμενίδης, Ελένη Σακκά, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Κωνσταντίνος Γεωργαλής,  Αλέξης Βιδαλάκης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Δημήτρης Καραβιώτης, Προμηθέας Νεραττίνι, Μαρία Αποστολακέα, Σοφία Κικιλίντζια, Ερμίνα Γεράρδη, Τάσος Δέδες, Άννα Συμεωνίδου, Χρήστος Σκούρτας, Σπύρος Σουρβίνος, Νίκος Γεωργίου, Δανάη Τάγαρη, Μάνος Παπαδάς, Βλάσης Χρυσικόπουλος, Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Μαρία Καραγκιοζίδου, Γιάννης Τσαγκαράκης κ.α

«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Πρεμιέρα για τη νέα, σπαρταριστή κωμωδία του ΑΝΤ1 – Η υπόθεση και οι πρωταγωνιστές

VIΠ – Καλά Γεράματα – ANT1
Πρεμιέρα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, 22:30
Η νέα κωμωδία «VIΠ – Καλά Γεράματα» διαδραματίζεται στο πολυτελές γηροκομείο Buona Mattina, όπου η τρίτη ηλικία ψάχνει μία δεύτερη ευκαιρία στη δύση της ζωής κάνρι πρεμιέρα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 22:30 και κάθε Τετάρτη στον ΑΝΤ1.

Στο Buona Mattina όλα δείχνουν τέλεια μέχρι τη συντέλεια!

O πολυτελής αυτός παράδεισος για τους απόμαχους της… καλής ζωής υπόσχεται να μας χαρίσει στιγμές χαλάρωσης και γέλιου.
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Βογιατζάκης

Σενάριο: Γωγώ Φώτου, Μάκης Πιτταράς

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Κώστας Καζάκας, Μαρία Πετεβή, Άννα Κουτσαφτίκη, Σταύρος Τσουμάνης, Πάρις Θωμόπουλος, Μαρία Μοσχούρη, Idra Kayne, Αλέξανδρος Σιάτρας, Αλέξανδρος Τωμαδάκης.

Στον ρόλο της Λουκίας η Λυδία Φωτοπούλου

Στον ρόλο της Ζανέτ η Χριστίνα Τσάφου

Στον ρόλο της Φιλαρέτης η Ελένη Κρίτα

Μαύροι Πίνακες – STAR
Πρεμιέρα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, 22:30
Η ανατρεπτική αστυνομική σειρά μυστηρίου, που θα καθηλώσει, έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Star. Μία νεαρή μαθήτρια, άγρια δολοφονημένη. Μία επαρχιακή πόλη, γεμάτη μυστικά και ψέματα. Ένας αδίστακτος δολοφόνος, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα ανατριχιαστικό μοτίβο. Ένας αγώνας δρόμου να συλληφθεί, πριν χτυπήσει ξανά.

Οι Λεύκες, μία μικρή κωμόπολη στην ελληνική επαρχία, συγκλονίζονται από τη δολοφονία μίας έφηβης μαθήτριας. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα ζητά ενισχύσεις από την Αθήνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο φονιάς. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος χρησιμοποιεί στα εγκλήματά του μοτίβα από τους περίφημους «Μαύρους Πίνακες» του Φρανσίσκο Γκόγια.

Η έρευνα θα αποκαλύψει μία εφιαλτική αλήθεια, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Οι ύποπτοι πολλοί και όλοι έχουν κίνητρο. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Ο δολοφόνος έτοιμος να χτυπήσει ξανά…

Το σενάριο υπογράφουν η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου και η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Φιλιώτου.

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γκουλιώνη, Σοφία Κόκκαλη, Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Κίτσος, Iωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Βεργέτη, Σωτήρης Χατζάκης, Μελέτης Γεωργιάδης και η κυρία Όλγα Πολίτου

IQ 160 – STAR
Πρεμιέρα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 21:00
H αγαπημένη αστυ – κωμική σειρά, σε νέες περιπέτειες!

Περισσότερη δράση!
Πιο πολύ μυστήριο!
Και πολύ, πολύ γέλιο!

Έχουν περάσει έξι μήνες, από τα δραματικά γεγονότα της Ιταλίας.

Η Πηνελόπη (Σμαράγδα Καρύδη), διαλυμένη από την προδοσία του πρώην άντρα της, εγκαταλείπει τον Αργύρη (Νίκος Κουρής) και το αστυνομικό σώμα και πιάνει πάλι δουλειά ως καθαρίστρια στο σπίτι μιας ευκατάστατης οικογένειας.

Την ίδια στιγμή, ο Αργύρης προσπαθεί να διαχειριστεί την απουσία της Πηνελόπης, ύστερα και από το φιλί που μοιράστηκαν. Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα προσπαθούν να εξιχνιάσουν μία νέα, ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, χωρίς εκείνη.

Στη θέση της Πηνελόπης έχει προσληφθεί ένας νεαρός αστυνομικός, ο Τηλέμαχος (Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος), που είναι ένας ιδιόρρυθμος και ευγενής τύπος, με οξεία παρατηρητικότητα.

Ο Αργύρης διατηρεί ακόμη τη σχέση του με την Ιωάννα (Μαίρη Μηνά), και η ομάδα κάνει προσπάθεια να προχωρήσει χωρίς την Πηνελόπη.

Φαίνεται, όμως, πως εκείνη δεν μπορεί να μείνει μακριά ούτε από τα μυστήρια, ούτε από τους μπελάδες!

Όταν η εργοδότριά της, τής εκμυστηρεύεται ότι κάποιος την απειλεί, εκείνη αναλαμβάνει δράση, αναζητώντας τον ένοχο, αλλά τα πράγματα, πηγαίνουν τελείως στραβά και η Πηνελόπη βρίσκεται κατηγορούμενη για… φόνο!

Πώς θα καταφέρει η Μουρίκη να ξεμπλέξει χωρίς τον Καλατζή, στο πλευρό της;
Θα τη φέρει, άραγε, η δοκιμασία της ξανά κοντά στον Αργύρη; Ή θα τους απομακρύνει για πάντα;

Η σειρά που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή, επιστρέφει με δεύτερο κύκλο επεισοδίων, στο νέο πρόγραμμα του Star!

Έχω παιδιά – Mega
Πρεμιέρα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 21:00

Πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά στην Αθήνα του 2024; Υπάρχει εγχειρίδιο καλού γονιού; Η Σάρα και ο Μιχάλης «Έχουν παιδιά» και πλέον η ζωή τους ως ζευγάρι βρίσκεται σε… άλλη διάσταση. Η καθημερινότητα τους προσγειώνεται από το ροζ συννεφάκι σε μια ξεκαρδιστική «συνωμοσία», όπου η καθημερινή ρουτίνα γίνεται περιπέτεια. Το περιβάλλον του ζευγαριού προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και όλα μαζί φτιάχνουν τη ζωή «με παιδιά».

Μια ζωή γεμάτη απρόοπτα, εκρηκτικές καταστάσεις και πολύ γέλιο. Η εν λόγω σειρά θα καταρρίψει τους μύθους του υποδειγματικού γονέα, ιδανικού συζύγου, επιτυχημένης καριέρας και τέλειας οικογένειας.
Ένα δυνατό καστ ταλαντούχων και αγαπημένων ηθοποιών ενσαρκώνει χαρακτήρες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και αντιμετωπίζουν με χιούμορ συναρπαστικές καθημερινές περιπέτειες. Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Λάμπρος Φισφής και τη σκηνοθεσία ο Διονύσης Φερεντίνος.

Πρωταγωνιστούν: Ευγενία Σαμαρά, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Αθηνά Οικονομάκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Λάμπρος Φισφής, Μάκης Παπασημακόπουλος, Ανθή Ευστρατιάδου, Θεανώ Κλάδη, Γιάννης Τσουμαράκης
Στον ρόλο της Αντιγόνης, Μπέσσυ Μάλφα
Στον ρόλο του κυρ-Στέλιου, Ερρίκος Λίτσης

…Και τα παιδιά: Αμαρυλλίς Καπίρη, Κωνσταντίνος Κουρογένης – Κολτσής, Νικόλας Αλαφάκης