Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του δικτύου της Vodafone

Περίπου πέντε ώρες μετά τη βλάβη αποκαταστάθηκε η λειτουργία στο δίκτυο της Vodafone, το οποίο είχε «πέσει» από το πρωί της Παρασκευής προκαλώντας μπλακ άουτ στην επικοινωνία χιλιάδων συνδρομητών της εταιρίας. Πριν λίγο πηγές της εταιρίας ενημέρωσαν ότι η λειτουργία του δικτύου στο σύνολό του είχε επανέλθει.

Όπως φάνηκε το πρόβλημα στο δίκτυο της Vodafone, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα καθιστώντας αδύνατες τόσο τις φωνητικές κλήσεις χιλιάδων συνδρομητών της στην κινητή τηλεφωνία όσο και την αποστολή γραπτών μηνυμάτων, αλλά και τη χρήση δεδομένων, ήταν αρκετά εκτεταμένο.

Χιλιάδες χρήστες κινητής ουσιαστικά έχουν μείνει χωρίς επικοινωνία μέσω του κινητού τους τηλεφώνου με τις αναφορές στο Downdetector να ξεπερνούν το πρωί τις 160, ενώ πολλά ήταν και τα σχόλια και οι διαμαρτυρίες συνδρομητών της εταιρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός των προβλημάτων σε τηλεφωνία και Ιντερνετ, οι χρήστες ανέφεραν ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη και η επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας, το οποίο προσπαθούσαν να καλέσουν.

Στην προσπάθεια επικοινωνίας με το Live chat του Vodafone.gr αναφερόταν το παρακάτω μήνυμα: «Υπάρχει αυξημένη κίνηση στο τηλεφωνικό κέντρο λόγω προσωρινού τεχνικού θέματος που ενδέχεται να επηρεάζει την ποιότητα της σύνδεσής σας στην κινητή τηλεφωνία. Μείνε στο Live Chat της Vodafone, θα συνδεθούμε μαζί σου σε περίπου 15 λεπτά».

Vodafone: Προσωρινό πρόβλημα στο 4G
Πηγές της εταιρίας έκαναν από νωρίς λόγο για προσωρινό πρόβλημα στο 4G, το οποίο καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια να αποκατασταθεί.

Το πρόβλημα, πάντως, δεν ήταν τοπικό, εντοπιζόταν σε διάσπαρτες περιοχές της επικράτειας και επηρέασε χιλιάδες συνδρομητές, πολλοί εκ των οποίων δεν μπορούσαν για ώρες να επικοινωνήσουν.