Η Apple παραδέχτηκε κενό ασφαλείας στο λογισμικό iOS13

Η εταιρεία σημειώνει πως το πρόβλημα θα έχει λυθεί στην αναβάθμιση iOS 13.1, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη
Αντιμέτωπη με κατηγορίες ότι απέτυχε να προλάβει και εν συνεχεία να εξολοθρεύσει κενό ασφαλείας στην τελευταία αναβάθμιση λογισμικού για τα iPhone βρίσκεται η Apple.

Πιο συγκεκριμένα, το iOS13 που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες παρουσιάζει κενό ασφαλείας που επιτρέπει σε χάκερ να έχουν πρόσβαση και να υποκλέψουν στοιχεία από τις λίστες επαφών των χρηστών.

Το πρόβλημα του καινούριου λογισμικού ανέδειξε ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, Χοσέ Ροντρίγκεζ, ο οποίος είχε ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στον τεχνολογικό κολοσσό από τον περασμένο Ιούλιο.

Η βρετανική Daily Mail αναφέρει σχετικά ότι ο Ροντρίγκεζ αρχικά συνεργάστηκε μαζί με τον αμερικανικό κολοσσό προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σφάλμα. Στη συνέχεια, όμως, αποφάσισε να προβεί στην αποκάλυψη του προβλήματος, μιας και φοβήθηκε ότι η Apple δεν θα κατορθώσει να το εξολοθρεύσει πριν από την κυκλοφορία της εν λόγω αναβάθμισης.

Από την πλευρά της η Apple σημειώνει πως το πρόβλημα θα έχει λυθεί στην αναβάθμιση iOS 13.1, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη.