Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο WhatsApp

Δύο νέες beta εκδόσεις του WhatsApp σε Android είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό. Η πρώτη διευκολύνει την αποστολή μηνυμάτων από μόνο του και το άλλο εισάγει τη λειτουργία Companion, η οποία σας επιτρέπει να συνδέσετε έως και τέσσερα τηλέφωνα σε έναν λογαριασμό.

Το WhatsApp είχε ήδη τεχνικά τη δυνατότητα να στέλνει μηνύματα στον δικό σας αριθμό τηλεφώνου, αλλά έπρεπε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Click to Chat για να ανοίξετε ένα νέο chat room και να το στείλετε εκεί. Τώρα είναι πολύ πιο βελτιωμένο. Πλέον το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τη λίστα επαφών σας όπου θα δείτε μια νέα επαφή “Εγώ” και τις λέξεις “Μήνυμα στον εαυτό σας” από κάτω. Πατήστε το, στείλτε ένα μήνυμα στον εαυτό σας και τελειώσατε.

Companion

Εκτός από τη σύνδεση με άλλες συσκευές, η λειτουργία Companion μεταφέρει επίσης δεδομένα, όπως το ιστορικό συνομιλιών σας, από τον λογαριασμό σε μια νέα συσκευή. Oρισμένες λειτουργίες δεν θα λειτουργήσουν, ενώ ενδέχεται να μην μπορείτε να διαχειριστείτε λίστες και αυτοκόλλητα ή να προβάλετε ζωντανές τοποθεσίες. Τα προσωπικά μηνύματα και οι κλήσεις θα εξακολουθούν να έχουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, ώστε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς.

Προστασία WhatsApp

Το WhatsApp πέρασε αρκετά τη χρονιά καθώς έχει δει πολλές νέες δυνατότητες να προστίθενται. Μόλις πρόσφατα, η εφαρμογή παρουσίασε τις Κοινότητες, τεράστιες ομάδες που μπορούν να χωρέσουν έως και 1024 μέλη και τη δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων με έως και 32 άτομα.

Υπήρξαν περιστατικά ανθρώπων που κατέβασαν τα knockoffs του WhatsApp με σκοπό να κλέψουν κλειδιά πρόσβασης χρηστών. Οι κυβερνοεγκληματίες κλέβουν αυτά τα κλειδιά για να τρέξουν «κακόβουλες καμπάνιες», συμπεριλαμβανομένης της κλοπής χρημάτων. Το Cyberstalking έχει επίσης αυξηθεί στο WhatsApp τους τελευταίους μήνες