Τζάστιν Μπίμπερ: Πάσχει από τη νόσο του λάιμ – Τι είναι και πού οφείλεται

Θέλοντας να κλείσει τα στόματα που σχολιάζουν διαρκώς τη φυσική του κατάσταση, ο Τζάστιν Μπίμπερ αποκάλυψε ότι έχει προσβληθεί από τη νόσο του Λάιμ (βορρελίωση) σε ανάρτησή του στο Instagram. «Πρόσφατα μου διέγνωσαν τη νόσο του Λάιμ και επιπλέον είχα μια σοβαρή περίπτωση χρόνιας μονοπυρήνωσης που επηρεάζουν το δέρμα μου, την νευρική λειτουργία, την ενέργειά μου και εν γένει την υγεία μου», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο 25χρονος, ο οποίος έχει 124 εκατομμύρια «ακολούθους».

Ο pop star σημείωσε ότι γνωρίζει για τις φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον θέλουν να αντιμετωπίζει προβλήματα με ναρκωτικά, μετά την κυκλοφορία φωτογραφιών του στις οποίες δεν φαινόταν καλά και είχε εξάνθημα. Πρόσθεσε, δε, ότι περαιτέρω διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας του θα δοθούν με μια σειρά ντοκιμαντέρ για την ζωή του που θα δημοσιευτούν στο κανάλι του στο YouTube προσεχώς.

H σύζυγός του, Χάλεϊ Μπίμπερ, έκανε και η ίδια μια ανάρτηση στο Twitter, υπερασπιζόμενη τον αγαπημένο της, ενάντια σε όσους προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα της υγείας του, συστήνοντάς τους να κάνουν έρευνα και να ακούσουν τις ιστορίες όσων νόσησαν από αυτή την ασθένεια.

Τι είναι η νόσος του λάιμ ή βορρελίωση
Η Βορρελίωση ή Νόσος του Lyme είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi. Το βακτήριο αυτό μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus. Η εμφάνιση της νόσου ποικίλει και μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα γρίπης στα αρχικά στάδια και έπειτα εκδηλώνεται με μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ειδικά εάν η θεραπεία ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της ασθένειας. Καθυστερημένη θεραπεία συχνά οδηγεί σε «προχωρημένη» βορρελίωση η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί. Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο