15 50: Η ροκ μπάντα που έχει “Προσωπικά” μαζί μας…

Η εναλλακτική ροκ μπάντα που κάνει θραύση αυτό τον καιρό είναι οι 15 50 από την Walnut Entertainment!

Η επιτυχία της δημοφιλούς μπάντας έγκειται στο μοναδικό τρόπο που παίρνει χιλιοειπωμένα μεγάλα τραγούδια “Βενζινάδικο”, “Θεός αν είναι”, “Σταρ του σινεμά”, “Το παλιό μου παλτό” και τα διασκευάζει σεβόμενη πάντα την ιστορία τους, δίνοντας τους μια μοντέρνα εκδοχή και ταυτότητα.

Με φανατικό κοινό να τους ακολουθεί από την πρώτη στιγμή που πάτησαν stage(1998), στο Bourbon, στην Γλυφάδα, εδώ και τέσσερα χρόνια “μεθάνε” τα βράδια μας και στο Mediaday μιλάνε για την επιτυχία τους, το “Προσωπικά” της Ελένης Δήμου που διασκεύασαν μέσα στην εποχή της πανδημίας και τον 6ο δίσκο που έρχεται!

15 50, τίνος δημιούργημα είναι η μπάντα και πως προέκυψε το όνομα σας;
Ρουσσέτος: “Οι 15 50 ξεκινήσαν σαν μια παρέα όπου γούσταραν να παίζουν μαζί και εμφανιζόντουσαν σε διάφορα μπαρ της Αθήνας. Παίζαμε μονο ξένο ρεπερτόριο.
Σιγά σιγά στο ρεπερτόριο μας προσθέσαμε και τραγούδια  από την Ελληνόφωνη ροκ σκηνή της εποχής (μιλάμε για το μακρινό 1996). Τότε έπεσε και η πρόταση από μια μουσική σκηνή όπου για πρώτη φορα θα άνοιγε τις πόρτες της στο κοινό.Το όνομα αυτής ΜΙΣΣΙΡΛΟΥ.
Έτσι η πρώτη μας εμφάνιση στη ΜΙΣΣΙΡΛΟΥ έγινε την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 1998. Κάποιους μήνες αργότερα ενώ είδαμε οτι είχαμε αρχίσει να αποκτούμε κοινό ψάξαμε για όνομα έτσι ώστε να ξέρουν που να μας βρίσκουν.
Το όνομα δόθηκε ένα μεσημέρι σε μια πρόβα, αλλά δεν θα αποκαλύψουμε τι σημαίνει ακόμη και δεν θα το κάνουμε μέχρι αυτό το τρένο να σταματήσει τη διαδρομή του”.

Θέλετε να μας συστηθείτε και να μας πείτε λίγα λόγια για την μουσική που αντιπροσωπεύετε;
Μηνάς: “Με σειρά παλαιότητας, στην κιθάρα είναι ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου, στα πλήκτρα ο Τάσσος Σταύρακας, στην φωνή Μηνάς Τσίγκος, στα τύμπανα και φωνητικά, ο Χάρης Γρυπαίος και στο μπάσο ο Αντώνης Βουζού.
Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε υπέρ στις μουσικές “ταμπέλες”, σε γενικότερο πλαίσιο ωστόσο είμαστε μια ροκ μπάντα που τολμά να πειραματίζεται τόσο στην δισκογραφία μας, διατηρώντας πάντα το ύφος της μπάντας, όσο και στις live εμφανίσεις μας, κάνοντας διασκευές σε τραγούδια από όλα τα είδη σχεδόν της εγχώριας και της παγκόσμιας σκηνής”.

Φέτος εμφανιζόσασταν στο Bourbon στη Γλυφάδα και πριν λίγες μέρες σε ένα διαδικτυακό live σκίσατε. Πως σας φάνηκε αυτή η εναλλακτική μορφή διασκέδασης του κόσμου εν μέσω της πανδημιάς;
Μηνάς: “Το Bourbon ύστερα από 4 σεζόν είναι το σπίτι μας και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Δημήτρη Πασχάλη για την εμπιστοσύνη του και όλο αυτόν τον κόσμο που μας δείχνει την αγάπη του κάθε εβδομάδα.
Η ιδέα του διαδικτυακού live γεννήθηκε από την ανάγκη μας να πατήσουμε σανίδι και να επικοινωνήσουμε έστω και έτσι με τους fan μας ύστερα από την μεγαλύτερη παύση που έχει κάνει ποτέ η μπάντα από την δημιουργία της.
Βιώσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο όλοι μας και με κάποιον τρόπο, έπρεπε να την παλέψουμε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδείχθηκαν σωτήρια σε ότι έχει να κάνει με την επικοινωνία. Δεδομένου λοιπόν του ότι τα live είναι άμεσα συνδεδεμένα με την επικοινωνία το live stream ήταν μια επιτυχημένη λύση ανάγκης. Φυσικά προτιμάμε το “κανονικό” live!”.

Διασκευάσατε πρόσφατα το “Προσωπικά”, της Ελένης Δήμου σε μία εξαιρετική εκτέλεση. Πως προέκυψε η επιλογή του τραγουδιού;
Ρουσσέτος: “Τα τραγούδια που διασκευάζουμε μας ‘’επιλέγουν’’. Είναι τραγούδια, τα οποία έχουμε στο ρεπερτόριο μας και μέσα από τα χρόνια γινόμαστε ένα με αυτά. Τα προσαρμόζουμε στον ήχο μας ή και τα αλλάζουμε καθολικά όπως ας πούμε έχουμε κάνει στο Θεός αν είναι. Το περίεργο είναι ότι με τα χρόνια ειναι σαν να ειναι δικά μας παιδιά. Καμιά φορά ξεχνάω οτι κάποιος άλλος τα έγραψε και κάποιος άλλος τα τραγούδισε για πρώτη φορά. Το “Προσωπικά”  είναι ένα αγαπημένο μας τραγούδι με δυνατή ιστορία από τα μέσα των 80. Εχει πολύ όμορφο άμεσο και έξυπνο στίχο και μια εκπληκτική μελωδία. Βλέπαμε την ανταπόκριση που είχε στις ζωντανές μας εμφανίσεις ταίριαζε πάρα πολύ στην φωνή του Μηνά και νιώθαμε πολύ όμορφα όταν το παίζαμε.
Όταν λοιπόν άρχισε η καραντίνα και έπεσε  η πρόταση για να κάνουμε κάτι για να παλέψουμε την μοναξιά μας και να συνεχίσουμε να είμαστε δημιουργικοί, η απόφαση για το τραγούδι ήταν ομόφωνη”.

Πόσο σας τρομάζει ένα ενδεχόμενο μη διασκέδασης του κόσμου με τον κλασικό τρόπο;
Μηνάς: “Δεν θεωρώ πως είναι μια κατάσταση που ήρθε για να μείνει,να αλλάξουμε πλανήτη αν είναι έτσι. Είναι μια δύσκολη μεταβατική περίοδος όπου το μόνο που οφείλουμε,όλοι μας με ψυχραιμία, ευθύνη και αγάπη για την τέχνη-επάγγελμα που επιλέξαμε, να συνεχίσουμε με ότι μέσα διαθέτουμε, να προσφέρουμε στον κόσμο αυτό που έχει και έχουμε ανάγκη”.

Πως βλέπετε το μέλλον των γκρουπ στην Ελλάδα;
Μηνάς: “Οι 15 50 έχουν δρόμο ακόμα μπροστά τους, για τους υπόλοιπους δεν μπορώ να εκφράσω άποψη”.

Τι άλλο να περιμένουμε να δούμε από τους 15 50;
Μηνάς: “Ότι βλέπετε και ακούτε τα τελευταία 22 χρόνια! Με ακόμα περισσότερη μουσική, live γεμάτα ενέργεια και σίγουρα έναν 6ο δίσκο!”.