Άλκηστις Κατερίνα: “Δεν είμαι ο τραμπούκος, που φαινόταν στο Masterchef”

Ειλικρινής, μαγειρικά άψογη στην κουζίνα του Masterchef, η Άλκιστης Κατερίνα μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τα πλατό του STAR.

Στο Mediaday μιλάει για την σκληρή κριτική που έλαβε στον διαγωνισμό, πόσο αυτό την πείσμωσε και σήμερα μεγαλουργεί στις κουζίνες,την Κατερίνα Λένη και την δέκατη θέση που πέταξε εκτός διαγωνισμού και τις δύο και το bulling που δέχονται η Ντέμη και η σύντροφος της.

Άλκηστη, πως ξεκίνησε ο δικό σου μαγειρικό ταξίδι.Πότε κατάλαβες ότι αυτό μόνο θες να κάνεις;
“Από πολύ μικρή δημιουργούσα εύγευστα πιάτα με τη γιαγιά μου, η οποία έχει απεβιώσει.Μου έχει στοιχίσει πολύ αλλά από μικρή καθόμουνα, έβλεπα, δοκίμαζα και όσο εξελισσόμουνα έφτιαχνα δικά μου πράγματα”.

Πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις μέχρι το τέλος του Masterchef;
“Το να κάνεις μια αίτηση στο Masterchef και να φτάνεις μέχρι την δέκατη θέση που έφτασα εγώ, είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί έχεις να κάνεις με διάφορους χαρακτήρες, είτε μαγειρικά, είτε με συναίσθημα”.

Πέρυσι το επίπεδο ήταν πιο δημιουργικό και στα πιάτα που παρουσιάζατε. Φέτος πως κρίνεις την μαγειρική πτώση;
“Γενικά στο Masterchef το επίπεδο μαγειρικής είναι πολύ υψηλό. Φέτος δεν το παρακολουθώ πολύ λόγω φόρτου εργασίας, αλλά από ότι έχω δει με 2-3 πιάτα έχει μια δημιουργικότητα”.

Η θέση 10 πετάει εκτός παιχνιδιού τις πιο δυνατές προσωπικότητες πέρυσι εσύ, φέτος η Κατερίνα Λένη. Πως το σχολιάζεις;
“Εγώ πέρυσι μπορεί να τερμάτισα δέκατη. Έχω ακούσει τα σχόλια μου αρνητικά και θετικά αλλά ο κύκλος μου γνωρίζει τι μαγείρισσα είμαι. Φέτος στην δέκατη θέση πρέπει να ήταν άλλα άτομα και κάποιες φορές σε αυτή την θέση φεύγουν άτομα που θα έπρεπε να φύγουν νωρίτερα. Οι προσωπικότητες μέσα είναι πολύ έντονες και ο εγκλεισμός δημιουργεί περισσότερα συναισθήματα και είναι ακόμα πιο δύσκολο να κρατήσεις ισορροπίες. Δεν έχεις κινητό, τηλεόραση, επαφή με τους δικούς σου και γίνεται χαμός μέσα σου. Οπότε κάποια παιδιά θα έπρεπε να είχαν φύγει νωρίτερα, βάσει χαρακτήρα”.

Εσύ και η Σπυριδούλα γίνατε αποδέκτες πολύ άσχημης κριτικής πέρυσι. Εσύ πως το αντιμετώπισες;
“Η άσχημη κριτική δεν είναι κάτι το αντιμετωπίσιμο. Ή δεν δίνεις σημασία ή παίρνεις τα κακά και τα κάνεις καλά. Ότι κακό είπαν για εμένα μαγειρικά, τα πήρα, τα μελέτησα και έβγαλα έναν πάρα πολύ καλό μαγειρικό χαρακτήρα. Όποιος συνεχίζει και με βρίζει, τον προκαλώ να έρθει να με γνωρίσει, να δει τι παιδί είμαι. Δεν είμαι ο τραμπούκος που φαινόταν στην τηλεόραση. Είμαι δυναμική και εγωίστρια πολύ. Κάνω λάθη, με τη συζήτηση όμως όλα διορθώνονται. Αυτό προσπάθησα να κάνω με τους fans και τους haters. Δεν μπορούμε να είμαστε αγαπητοί σε όλο τον κόσμο. Με τη συζήτηση όμως όλα λύνονται καλή διάθεση να υπάρχει”.

Πρόσφατα βγήκε η σύζυγος της Ντέμης και είπε για τις απειλές που δέχεται στο εστιατόριο που διατηρούν εξαιτίας του κακού χαρακτήρα που βγάζει η Ντέμη μέσα στο διαγωνισμό. Πως βλέπεις την ακρότητα και τον φανατισμό από ένα παιχνίδι;
“Ζούμε σε μία κοινωνία πολύ κλειστή και δεν μπορεί να δεχτεί τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια. Αυτό που περνάει η σύντροφος της Ντέμης είναι πάρα πολύ άσχημο. Από τους αρχαίους χρόνους εμείς οι Έλληνες έχουμε μάθει να είμαστε μαζί. Τώρα είμαστε χώρια. Είναι όντως πολύ άσχημο”.

Τι πιάτο θα έφτιαχνες για τους αναγνώστες του Mediaday;
“Αρνί με πανάδα από ξηρούς καρπούς με φυστίκι Αιγίνης και μία σάλτσα από τα κόκκαλα του αρνιού. Εύκολο, δημιουργικό, πεντανόστιμο για τους λάτρεις του κρέατος”.

Τα σχέδια σου από εδώ και πέρα και ήταν σκαλοπάτι το Masterchef για εσένα;
“Έχω μετακομίσει στην Κρήτη για καλοκαιρινή σεζόν. Μιλάω με ξενοδοχεία να αναλάβω την κουζίνα και την στελέχωση τους. Με χαροποιεί εκεί που με βρίζανε, εξελίσσομαι. Προχωράω με γερές βάσεις. Βλέπει ο κόσμος ότι αυτά που κάνω είναι σωστά και υπάρχει επιβράβευση”.