Ασημίνα Ουστάλλι: “Δεν μου άρεσε να ακούω… η κομμώτρια, για την Κατερίνα”

Η Barbie των Masterchef, Ασημίνα Ουστάλλι, που ομόρφυνε τις οθόνες όλης της Ελλάδας και μάγεψε με το μαγειρικό της ταλέντο, έρχεται από το εστιατόριο “Winners” στo Mediaday.

Η καλλονή μαγείρισσα επιμελείται το βίγκαν μενού, του εστιατορίου “Winners” στο Σύνταγμα και μιλάει για τον όρο terminator που της είχαν δώσει στο διαγωνισμό, τον Σταυρή που βλέπει νικητή, το bullying στην Κατερίνα με τον όρο “η κομμώτρια” και την προσβλητική συμπεριφορά της παίκτριας του ισπανικού Masterchef με το νεκρό πουλί στο πιάτο της.

Ασημίνα, η πιο όμορφη παίκτρια που πέρασε από το Masterchef. Πως είχες πάρει την απόφαση να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό;
“Έβλεπα πολύ καιρό το διαγωνισμό και ήθελα κάποια στιγμή να συμμετέχω, αλλά δεν είχα το θάρρος να το κάνω και έτσι οι συνάδελφοι μου στη επιχείρηση που δούλευα μου έκαναν την αίτηση για να μπω”.

Που σε βρίσκουμε πλέον και ποιά είναι τα μαγειρικά σου σχέδια;
“Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε ένα μαγαζί στο Σύνταγμα, στο “Winners”. Είναι βίγκαν, έχω αναλάβει και το μενού ενός εστιατορίου και κάνω παράλληλα και το κανάλι μου στο YouTube”.

Ήσουν ο “terminator” του Masterchef3. Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα με τόσους καλούς και φιλόδοξους άντρες μάγειρες να φτάσει ψηλά στον διαγωνισμό;
“Στο διαγωνισμό μου είχαν βγάλει το παρατσούκλι terminator, δικαιολογημένα, γιατί είχα βρεθεί πολλές φορες στη διαδικασία αποχώρησης. Δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολο να δουλεύεις με άντρες γιατί υπάρχουν εξίσου καλές και δυναμικές γυναίκες να φτάσουν ψηλά στο διαγωνισμό”.

Πρόσφατα βγήκε η καλύτερη δεκάδα των Masterchef και αναδείχθηκε η δικιά σας, η περσινή. Πως νιώθεις για αυτό που ούτε το φετινό κατάφερε να σας ξεπεράσει;
“Βγήκε ως η καλύτερη δεκάδα του Masterchef ότι είναι η δικιά μας. Πιστεύω ότι έχουμε τεράστια διαφορά προσωπικότητας και μαγειρικής αντίληψης με το τωρινό χωρίς να προσβάλλω και να εκθέτω τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόσμου, έχουμε διαφορά”.

Προτάσεις, γιατί είσαι όμορφη σαν μοντέλο, πλην του να ασχοληθείς με την μαγειρική, σου έγιναν μετά το παιχνίδι;
“Προτάσεις να ασχοληθώ με το modeling, δεν είχα διότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι είμαι μάγειρας και ότι μ’ αρέσει πολύ η δουλειά που κάνω και ότι είμαι πολύ φιλόδοξη να το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει. Έχω κάνει κάποιες φωτογραφίσεις αλλά έχουν σχέση με τη δουλειά μου”.

Ποιός αξίζει να είναι ο νικητής σύμφωνα με τα δικά σου μάτια;
“Σύμφωνα με αυτά που βλέπω και θεωρώ ότι είναι λίγο πιο ψηλά γαστρονομικά είναι ο Σταύρος ο Γεωργίου, διότι έχει πολύ όμορφες και πρωτότυπες ιδέες χωρίς βέβαια να προσβάλω και τα παιδιά που συνεχίζουν στο διαγωνισμό, σύμφωνα με αυτά που βλέπω στη τηλεόραση”.

Είδαμε ότι υπάρχουν πολλές μορφές bullying και φέτος στο μαγειρικό διαγωνισμό, πχ. την Κατερίνα την αποκαλούσαν συνέχεια “η κομμώτρια”. Τι αίσθημα σου δημιουργεί εσένα το bullying σε ένα παιχνίδι που έχει και μεγάλη απήχηση στον κόσμο;
“Ανέκαθεν υπήρχε bullying σε παιχνίδια, ειδικά άμα το project είναι ανταγωνιστικό.
Όσον αφορά την Κατερίνα που την αποκαλούσαν συνέχεια κομμώτρια, για μένα είναι τιμή της και καμάρι της. Ενώ ασχολείται με ένα δύσκολο επάγγελμα στις μέρες μας κατάφερε να φτάσει μέχρι την 10άδα, που είναι αρκετά υψηλό νούμερο. Χωρίς να είναι επαγγελματίας μάγειρας, αλλά η αγάπη της για τη μαγειρική την έφτασε εκεί που έφτασε και προσωπικά εμένα δεν μου άρεσε η έκφραση ‘κομμώτρια’, γιατί ζούμε σε μια εποχή, που και χωρίς να σπουδάσεις άμα το αγαπάς φτάνεις πάντα ψηλά”.

Θέλω το σχόλιο σου για το ισπανικό Masterchef που μια παίκτρια πήγε στους κριτές μπροστά μία νεκρή πέρδικα με τα φτερά της για να τους εκδικηθεί…
“Πιστεύω ότι αυτό που έκανε η παίκτρια στο ισπανικό Masterchef, να πάει μια νεκρή πέρδικα με τα φτερά της το θεωρώ παρα πολύ ακραίο και προσβλητικό για τους καταξιωμένους κριτές στο ισπανικό Masterchef. Επίσης, για το κοινό που παρακολουθεί το παιχνίδι, υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που δεν θέλουν να βλέπουν νεκρά και βασανισμένα ζώα κατά αυτό το τρόπο. Λάθος τρόπος να εκφραστεί”.