«Το άλλο ερώτημα, που σου γεννιέται με τα σημερινά δεδομένα, είναι ότι αυτή η μάνα κακοποίησε το παιδί της» εξηγεί η Ελένη Ράντου.
Στο Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένη η Ελένη Ράντου, το απόγευμα της Τρίτης, προκειμένου να συνομιλήσει με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, μάλιστα, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια μίλησε για τον ψυχισμό της Μαρίας Κάλλας και της μητέρας της με αφορμή τη συμμετοχή στη νέα σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» της ΕΡΤ.
Ειδικότερα, η Ελένη Ράντου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υποδύομαι την μαμά της Μαρίας, την οποία τώρα την έχω αγαπήσει και δεν μπορώ να την καταγγείλω πάρα πολύ. Θα το πω λοιπόν από την πλευρά του ανθρώπου που έχει ασχοληθεί μαζί της. Εγώ κατέληξα ότι έχει όλες τις παθογένειες μιας Ελληνίδας μάνας. Σε εκείνη την εποχή, μέσα σε έναν πόλεμο, μια γυναίκα παίρνει δυο παιδιά, διασχίζει με άλλες δυο γυναίκες τον Ατλαντικό και έρχεται στην Ελλάδα για να στηρίξει το ταλέντο της κόρης της. Είναι μια γυναίκα, λοιπόν, πάρα πολύ δυνατή αλλά η αντρική κυριαρχία ήταν στα πάντα».
«Έχει ένα τέτοιο ένστικτο επιβίωσης και μια δύναμη που, αν ήταν σήμερα αυτή η γυναίκα, σίγουρα σε κάτι πολύ σημαντικό θα είχε διακριθεί. Αυτό είναι το κομμάτι που της το δίνεις, πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Όλο αυτό όμως με την κόρη της ήταν προέκταση του εαυτού της. Που σημαίνει ότι το ταλέντο της κόρης της ήταν το δικό της ταλέντο. Το ταλέντο δηλαδή ότι «το είδα» οπότε εκεί αρχίζει ένα παιχνίδι ναρκισσισμού το οποίο δεν της το δίνεις. Έχει όμως πολύ ενδιαφέρον γιατί είναι η αιώνια παθογένεια της Ελληνίδας μάνας, ότι «το παιδί μου είναι Θεός». Τώρα το άλλο ερώτημα, που σου γεννιέται με τα σημερινά δεδομένα, είναι ότι αυτή η μάνα κακοποίησε το παιδί της».
«Με τα τότε δεδομένα βέβαια το υποστήριξε. Εκεί λοιπόν μπαίνει το εξής. ερώτημα. Αυτή η μάνα αφενός δικαιώθηκε, είχε αυτό το ταλέντο και το επέβαλε αυτό το ταλέντο. Έκανε όμως καλά ή όχι; Θέλω να πω πως η κακοποίηση, ο λόγος δηλαδή που την κατηγορείς, είναι ο λόγος που η Κάλλας διακρίθηκε» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Ελένη Ράντου στο καθημερινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.
«Όταν έχεις να κάνεις με ένα τέτοιο μέγεθος βάζω ένα ερωτηματικό. Οπότε εκεί πέρα το αμφίσημο αυτού του χαρακτήρα μού άρεσε πάρα πολύ».
«Ακόμα δεν ξέρω αν είμαι η μάνα που δεν θα ήθελα να έχω. Υπάρχει ένα πράγμα που διάβασα σε μια σκηνή την Κάλλας, μια σκηνή που την έχει κάνει ακριβώς η μητέρα μου σε μένα. Και λέω, «ε αυτό θα το κάνω». Υπάρχει μια σκηνή που έχουν βάλει την Μαρία να σφουγγαρίζει και γίνεται έξαλλη. Είναι ακριβώς ότι είχε κάνει και η μητέρα μου σε μένα, όταν κάποια στιγμή μαγείρευα, μου είχε πει «δεν θα μάθεις ποτέ να μαγειρεύεις, εσύ θα έχεις στη ζωή σου άλλη πορεία». Ακριβώς τα ίδια λόγια τα ίδια γραμμένα. Υπήρχε πάρα πολύ στη δική μας γενιά το «δεν θα πάθεις ότι έπαθα εγώ», που το έχει και η μάνα της Κάλλας και η δική μου μητέρα. Μπορείς να το πεις κακοποίηση αυτό; Εκείνη την ώρα εμένα με διέλυε»