Ελεονώρα Μελέτη: «Μου άφησε πικρή γεύση η φετινή τηλεοπτική σεζόν»

«Οι άνθρωποι της τηλεόρασης έχουμε πέσει στην παγίδα πως ό,τι θα κάνουμε, πρέπει να φέρει λεφτά» παρατηρεί η Ελεονώρα Μελέτη.

Η Ελεονώρα Μελέτη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τη δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου. Μεταξύ άλλων, δε, η γνωστή παρουσιάστρια σχολίασε την φετινή τηλεοπτική χρονιά εξηγώντας για ποιους λόγους ήταν δύσκολη για τους ανθρώπους της τηλεόρασης.

Τι γεύση σου άφησε η τηλεόραση τη φετινή σεζόν;

Από το αποτέλεσμα θα σου πω ότι μου άφησε πικρή γεύση, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης, όταν βλέπουμε ότι το καράβι πηγαίνει στα βράχια και γνωρίζουμε και τους λόγους, κάποια στιγμή ξέρουμε ότι το καράβι θα συγκρουστεί.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά…

Θεωρώ ότι η τηλεόραση, αν είχε να παρουσιάσει ωραία πράγματα, θα κρατούσε τον κόσμο της. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης – κι εννοώ και αυτούς που διαμορφώνουν το περιεχόμενο και αποφασίζουν γι’ αυτό – έχουμε πέσει στην παγίδα πως ό,τι θα κάνουμε, πρέπει να φέρει λεφτά. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μια επιχείρηση η τηλεόραση, αλλά ακριβώς επειδή θέλουμε να μειώσουμε το ρίσκο της νέας ιδέας ή της έμπνευσης, ακολουθούμε την πεπατημένη, με αποτέλεσμα μια επανάληψη κι ένα συνεχόμενο αναμάσημα όλη τη μέρα στην τηλεόραση, με διαφορετικά πρόσωπα στις θέσεις του παρουσιαστή και των συνεργατών.