Φωτεινή Ζοσιμίδου: “Ενδιαφέρον να είναι Κύπριος, ο επόμενος Masterchef!”

Η κούκλα κοκκινομάλλα του φετινού Masterchef, Φωτεινή Ζοσιμίδου απέδειξε στους λάτρεις του μαγειρικού ριάλιτι, ότι οι γυναίκες δεν πεθαίνουν ποτέ και πάντα είναι υπολογίσιμες αντίπαλοι.

Εννιά στροφές πριν τον μεγάλο τελικό μιλάει στη Mediaday για την λατρεία που έχει στην κουζίνα και στον μέντορα της Σωτήρη Κοντιζά,τον Άκη Πετρετζίκη και το μεγάλο ενδιαφέρον που θα είχε να είναι Κύπριος ο επόμενος Masterchef!

Φωτεινή, η πιο γλυκιά παρουσία του Masterchef! Πως ξεκίνησε η αγάπη σου με την κουζίνα;
“Mε θυμάμαι από μικρή να είμαι στην κουζίνα του σπιτιού μου, και να είμαι δίπλα στην μαμά μου όταν μαγείρευε. Κάπως έτσι αγάπησα την μαγειρική, μέχρι που πέρασα σε μια σχολή πληροφορικής. Βέβαια μετά από μερικά χρόνια κατάλαβα ότι την μαγειρική θέλω να κάνω επάγγελμα και με μια υποτροφία που κέρδισα μπήκα σε μια σχολή μαγειρικής και έκανα επάγγελμα αυτό που αγαπάω να κάνω”.

Όλοι γίναμε μάρτυρες της άδικης αποχώρησης σου. Σε πίκρανε λίγο το γεγονός ότι αποχώρισες έτσι;
“Εκείνη την στιγμή ένιωσα αδικημένη, από την στιγμή της ψηφοφορίας κιόλας, δεν είχα ψυχολογία να μαγειρέψω. Και όταν ήρθε η στιγμή της αποχώρησης στεναχωρήθηκα γιατί αν η ψηφοφορία ήταν δίκαιη, εγώ μπορεί ακόμα να βρισκόμουν στο παιχνίδι, καθώς πίστευα ότι είχα ακόμα να δώσω. Τον τελευταίο καιρό είχα πάρει τα πάνω μου αλλά δυστυχώς αποχώρησα. Βέβαια, μετά κατάλαβα ότι είναι ένα παιχνίδι κι ότι επιτρέπεται η στρατηγική και όπως λέω πάντα, η δοκιμασία αποχώρησης είναι μια ευκαιρία που μας δίνεται για να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στο παιχνίδι. Δυστυχώς όμως είχα το χειρότερο πιάτο”.

|| Μπήκαμε στην Μ. Βδομάδα λοιπόν, και επειδή οι περισσότεροι νηστεύουμε, εγώ την ξεκίνησα με γεμιστά, ορφανά όπως τα λέμε εδώ ||? ✓Υλικά 12 ντομάτες 250γρ ρύζι Καρολίνα 550γρ νερό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κολοκυθακι κομμένο καρε 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη καρε 1 καρότο κομμένο καρε 100ml λευκό κρασι Άνηθο Δυόσμο Κόλιανδρο Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο 4-5 μεσαίες πατάτες Θυμάρι ✓Εκτελεση Ξεκιναμε κόβοντας τις ντομάτες και αφαιρούμε την σάρκα. (Δεν πετάμε την σαρκα, την μπλενταρω ελαφρά και την κρατάω για την σάλτσα στο τελος). Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάζω λίγο ελαιόλαδο, προσθέτω το κρεμμύδι, σοτάρω και στη συνέχεια προσθέτω το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύω για μερικά λεπτά να καραμελωσουν. Προσθέτω το ρύζι και σοτάρω για 2-3 λεπτά και σβήνω με κρασί. Μόλις εξατμιστεί, βάζω και το νερό και αφήσω να σιγοβρασει για 5-6 λεπτά. Στο μεταξύ, καθαρίζω και κόβω κυδωνατες τις πατάτες, βάζω αλάτι πιπέρι και θυμάρι και τα βάζω σε ένα ταψί με τις ντομάτες. Αλατοπιπερωνω και αποσύρω από την φωτιά την γεμιση. Τελευταία ρίχνω τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και όσο θελουμε. Εμένα γενικότερα μου αρέσουν τα φρέσκα μυρωδικά και βάζω μπόλικα!!? Γεμίζω τις ντοματες με το ρύζι και καπανωνω. Περιχυνω τις ντομάτες και τις πατάτες με την μπλενταρισμενη σάρκα ντομάτας, λίγο ελαιόλαδο και νερό και πασπαλίζω με λίγο θυμάρι. Καλύπτω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 βαθμούς για 45', στη συνέχεια βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω για άλλα 10 λεπτακια να πάρουν χρώμα! Σερβίρουμε, και είμαστε έτοιμη! Ελπίζω να σας αρέσει και περιμένω εντυπώσεις! ??❤️??‍??‍???? #cookingtime #cookingram #cookingideas #cookingadventures #foodmaniac #chefsofinstagram #chefwork #chefselection #greekfoodporn #greekfoodtruck #greektraditionalfood #masterchefgreece #masterchefgreece2020 #quarantineandchill #greekcuisine #itseastertime

A post shared by Φωτεινη Ζοσιμιδου (@fwteinh_zosim) on

Όλος ο κόσμος ασχολείται με το ριάλιτι μαγειρικής και τα spoiler έχουν φτάσει στην τελική δυάδα Σταυρή και Σταύρου. Έχεις κάποια προτίμηση;
“Πιστεύω ότι είναι δύο μάγειρες με πολλές γνώσεις, στην αρχή πιστεύα ότι τα πάνε καλύτερα σε ατομικό επίπεδο από ότι σε ομαδικό, αλλά όσο περνάνε τα επεισόδια βλέπω ότι είναι εξίσου καλοί και στις ομαδικές. Αν όντως τα σπόιλερ είναι αληθινά, θα δούμε μεγάλο ντέρμπι στον τελικό. Δεν έχω κάποια προτίμηση, αλλά θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βγει Κύπριος ο επόμενος Έλληνας Masterchef”.

?Φέτος παίζω με χρώματα και γεύσεις! •Σοκολατενια γεμιση-επικαλυψη •Επικαλυψη λευκής σοκολάτας •Επικαλυψη φράουλας « Εύχομαι καλή ανάσταση και καλό Πασχα σε όλους, με υγεία και σύντομα έρθουμε κοντά με τους αγαπημένους μας! « ?❤️?????♥️? #cookingtime #cookingram #cookingideas #cookingadventures #foodmaniac #chefsofinstagram #chefwork #chefselection #greekfoodporn #greekfoodtruck #greektraditionalfood #masterchefgreece #masterchefgreece2020 #quarantineandchill #greekcuisine #easterdecor #easterdecoration #eastercake #easterbaking #easterdessert #easterphotoshoot

A post shared by Φωτεινη Ζοσιμιδου (@fwteinh_zosim) on

Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου κριτής και γιατί;
“Ο αγαπημένος μου κριτής έτυχε να είναι και ο μέντορας μου, ο κύριος Κοντιζάς. Τον θαυμάζω για την πειθαρχεία του και τον τρόπο που δουλεύει. Αντιπροσωπεύει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα που θα ήθελα να μάθω, αλλά κατά κύριο λόγο τον θαυμάζω σαν επαγγελματία. Ποιός δεν θα ήθελε να  μοιάσει στον Κοντιζά;”.

Αν είχες την κάρτα ασυλίας στην κατοχή σου θα την χρησιμοποιούσες να σώσεις τον εαυτό σου ή υπάρχει κάποια αδυναμία από μέρους σου;
“Η αλήθεια είναι πως επειδή το παιχνίδι είναι συγκριτικό με τους συμπαίκτες, είδα από νωρίς ότι μαγειρικά είμαι πιο αδύναμη από πολλούς παίκτες μέσα στο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως αν είχα την κάρτα, πολύ πιθανό να την χρησιμοποιούσα για τον εαυτό μου για να πάω ένα βήμα παραπέρα στο παιχνίδι. Βέβαια, αν θεωρούσα ότι κάποιος από τα άτομα που είναι κοντά ήταν στον τάκο άδικα, θα την χρησιμοποιούσα. Θεωρώ πως όποιος είναι σε δοκιμασία αποχώρησης, για κάποιο λόγο είναι εκεί. Εκτός φυσικά κι αν μεσολαβεί ψηφοφορία. Εκεί τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά”.

Τελικά ο έρωτας περνάει από το στομάχι;
“Περνάει και από το στομάχι εννοείται,αρκεί το στομάχι να ξέρει να τρώει!”.

Εμπνευσμένη από τα sushi rolls δέχομαι το challenge του @akis_petretzikis σε συνεργασία με το #karamolegos_bakery φτιάχνοντας τα Tosti rolls. Rolls αρωματισμενα με λάδι κολιανδρου και μπουκοβο ψημένα ελάχιστα στο γκριλ. Δύο ρολλακια με πάστα αβοκάντο, φιλέ γραβιέρας με τρούφα, φιλέτο κοτόπουλο αροζε με βούτυρο, και φιλέτο πορτοκαλιού! Δύο ρολλακια με τυρί κρέμα με δυόσμο και ξισμα λαιμ, καπνιστό  σολωμος Και στικς αγγουριου. Σερβιρισμένα με καβουρδισμενο σουσάμι και σως ολλαντεζ! #topsixachallenge #breadbattles #akispetretzikis @akis_petretzikis

A post shared by Φωτεινη Ζοσιμιδου (@fwteinh_zosim) on

Αν υπήρχε πιάτο αντιγραφής του Άκη Πετρετζίκη στο παιχνίδι θα ήταν δέλεαρ για σένα;
“Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να αντιγράψω ένα πιάτο του Άκη Πετρετζίκη. Σίγουρα θα ήταν έκπληξη το πιάτο του, γιατί τον έχουμε συνηθίσει να φτιάχνει πιάτα προσιτά για όλο το κόσμο, αλλά δεδομένου ότι είναι ο πρώτος Έλληνας Masterchef, θα καθιστούσε δύσκολο το πιάτο και θα ήταν τιμή μου να το αντιγράψω”.

Ποιά είναι τα τιπς ομορφιάς σου και δείχνεις τόσο υπέροχη;
“Κάνω ακριβώς ότι κάνει μια κοπέλα της ηλικίας μου. Δεν ήμουν ποτέ φαν της υπερβολικής περιποίησης. Ίσα ίσα φροντίζω τον εαυτό μου για να δείχνω όσο πιο φυσική γίνεται”.