Γιώργος Καραμίχος: «Αρνήθηκα την Επίδαυρο γιατί δούλευα πορτιέρης»

«Ήρθαν και πολλές άλλες αναποδιές που με γύρισαν τούμπα» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καραμίχος.

Ο Γιώργος Καραμίχος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην καλή του φίλη, Τζένη Θεωνά και στην κάμερα της εκπομπής Μαμα-δες της ΕΡΤ2 το απόγευμα του Σαββάτου. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στην απόφαση να βρεθεί στην Αμερική προκειμένου να εξελίξει την τέχνη του και όσα συνάντησε μακριά από τα πάτρια εδάφη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καραμίχος εξομολογήθηκε πως «ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί ήρθε η κρίση στην Ελλάδα με το που πήγα. Η δουλειά με την οποία είχα δουλέψει και νόμιζα ότι θα πάω και θα είμαι άνετος εδώ, χρεοκόπησε η εταιρεία οπότε έχασα πάρα πολλά χρήματα ενώ έτρεχαν τα δάνεια των σπιτιών και όλα. Παράλληλα είχα μια υποτροφία σε μια από τις δύο πιο σπουδαίες σχολές στον κόσμο και ήμουν σε ένα δίκοπο μαχαίρι. Να πάω ή να μην πάω, όταν εδώ είχα πάρα πολλές προτάσεις για δουλειές».

«Από την άλλη όμως είχα κουραστεί να ακούω την φωνή μου, να δουλεύω τρελά όπως κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες ηθοποιοί προκειμένου να επιβιώσουν. Άφησα αυτό, πήγα στην Αμερική όπου δεν μπορούσα όμως να δουλέψω γιατί δεν είχα βίζα εργασίας. Έκανα κάποιες δουλειές που ερχόμουν εδώ για λίγο αλλά πήγαινα εκεί και η βασική μου δουλειά δεν έφτανε για να με συντηρήσει. Ήρθαν και πολλές άλλες αναποδιές που με γύρισαν τούμπα».

«Βοηθούσα μια γυναίκα με πρόβλημα κινητικότητας και έπρεπε να την κουβαλάω στην πλάτη μου. Ήταν λίγο σαν προσκύνημα για μένα γιατί με δυο εγχειρήσεις στη μέση, που δεν επιτρέπεται να σηκώνω ούτε ένα κιλό βάρος, δούλευα σαν φορτωτής και πορτιέρης σε κλαμπ και μπαρ. Ταυτόχρονα την ίδια μέρα με παίρνει τηλέφωνο ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και μου προτείνει να παίξω πρωταγωνιστής στην Επίδαυρο, αλλά του είπα όχι» συμπλήρωσε, επίσης, ο Γιώργος Καραμίχος στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.