Ηρακλής Αποστολίδης: “Όλο το Masterchef το κρατούσε η Κατερίνα…”

Πέρυσι είχαμε στο Masterchef τον Παντελή Βούρο, φέτος τον τίτλο του καλύτερου παιδιού πήρε ο Θεσσαλονικιός, Ηρακλής Αποστολίδης.

Ο αγαπητός μάγειρας μιλάει στο Mediaday για την εμπειρία του, την Κατερίνα Λένη που ήταν… όλο το Masterchef, την κόντρα Διονύση-Γιώργου και τι απαντάει για την Μάρλεν που τον κατηγόρησε;

Ηρακλή, πως βρίσκεις το Masterchef χωρίς την Κατερίνα;
“Είναι ανάλατο το Masterchef χωρίς την Κατερίνα. Πάρα πολύ αισθητή η απουσία της. Είναι το πρόσωπο που κέρδιζε όλων το ενδιαφέρον. Η Κατερίνα κέντριζε τους πάντες”.

Πως πήρες μέρος στο παιχνίδι;
“Η αδερφή μου ήταν αυτή που δήλωσε αίτηση στο παιχνίδι. Δεν είχα ιδέα. Με κάλεσαν από την παραγωγή έγινε ταυτοποίηση στοιχείων και έμαθα εκ των υστέρων ότι η αδερφή μου ήταν ο ιθύνων νους”.

Μαγειρική τι είναι για σένα;
“Είμαι γεννημένος μάγειρας. Από μωρό ήξερα τι ήθελα. Ποτέ δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να πάω σε μία σχολή μαγειρικής. Δούλεψα σκληρά και τελικά κατάφερα να κάνω την αγάπη μου πράξη. Είναι το μοναδικό πράγμα που με γεμίζει. Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο. Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα”.

Φοβήθηκες μήπως κάνει κακό στην εικόνα σου η προβολή;
“Πέρασε από το μυαλό μου είναι η αλήθεια, αλλά έφυγε αμέσως. Είμαι αρκετά χρόνια μάγειρας και έχω μεγάλο μαγειρικό κύκλο. Δεν πήγα να πουλήσω κάτι που δεν είμαι. Δεν ήξερα σίγουρα τίποτα από Masterchef εκτός πέρυσι που είχα ακούσει για την Σπυριδούλα που έκραζε από τον κόσμο τα περισσότερα. Όχι δεν φοβήθηκα δεν έχω να κρύψω κάτι. Έδειξα τον Ηρακλή όπως είναι”.

Η Μάρλεν είπε ότι ανακατεύεις τους πάντες…
“Δεν ασχολούμαι με το τι λέει η Μάρλεν. Ο κόσμος κρίνει. Δέχομαι την κρίση της. Για να ασχολείται μαζί μου μετά από τόσο καιρό που αποχώρησα κάτι λέει…”.

Ο Διονύσης χαρακτήρισε διπρόσωπο τον Γιώργο και καραγκιόζη! Διαπίστωσες κάτι τέτοιο;
“Προφανώς και είδαμε κάποια λογομαχία μεταξύ Διονύση-Γιώργου για την κάρτα ασυλίας. Εγώ δεν έχω δει ή ακούσει τον Γιώργο να μιλάει άσχημα για κάποιον. Ήταν κάτι καθαρά μεταξύ τους…”.

Πως είναι έξω από το παιχνίδι, τι σου λέει ο κόσμος;
“Ζω ένα παραμύθι, ένα όνειρο. Η αγάπη καθημερινά είναι πολύ μεγάλη. Άπειρα μηνύματα αγάπης από τον κόσμο. Οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις είναι “Πως δεν κατάφερα να φτάσω πιο ψηλά” και “Πως μου φάνηκε ο διαγωνισμός”.

Σε στεναχωρεί κάτι σαν τηλεθεατή πλέον;
“Πολύ ίντριγκα ρε παιδάκι μου. Ελπίζω τα παιδιά να μην χάσουν τους εαυτούς τους. Δεν δείχνουν να χαίρονται το παιχνίδι”.

Ο νικητής σου…
“Θέλω τετράδα Σταύρο, Σταυρή, Μπέλλος και Γιώργο. Όποιος από τους τέσσερις φτάσει τελικό την ίδια χαρά θα πάρω”.

Μαγειρικά θα σε δούμε κάπου;
“Υπάρχουν άπειρες προτάσεις, αλλά λόγω κορονοϊού έχουν παγώσει όλα. Από την επόμενη εβδομάδα θα είμαι σε θέση να επανεκτιμήσω προτάσεις και να κατασταλάξω”.