Κωνσταντίνος Γατόπουλος: “Ο Σταυρής το θέλει… πιο πολύ από όλους”

Μπήκε στα σπίτια μας και τις τηλεοράσεις μας σαν φιλόδοξος και λαμπρός μάγειρας, ο Κωνσταντίνος Γατόπουλος, του Masterchef, και έκλεψε τις καρδιές των τηλεθεατών με την υπέρκομψη φινέτσα του, ως είθισται, και σαν μοντέλο.

Στο Mediaday μιλάει για τη συμμετοχή του, το μόντελιγκ, τους χαρακτήρες συμπαικτών του που τον ξαφνιάζουν, τον Σταυρή που το θέλει περισσότερο από όλους και απαντάει αν τον φλερτάρουν στα social media.

Κωνσταντίνε, είσαι από τους λίγους παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στο Masterchef. Πως ήταν αυτή η μαγειρική εμπειρία;
“Χαίρομαι που το ακούω αυτό, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν προσωπικότητες στο  Masterchef που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δυναμισμό και μεγάλες δυνατότητες. To Masterchef είναι μια ιδιαίτερη  εμπειρία, είναι κάτι που δεν μπορείς να το ζήσεις ξανά και σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστο. Μαγειρικά, δυστυχώς δεν πρόλαβα να δείξω σχεδόν τίποτα, δεν πρόλαβα να ρίξω τα δυνατά μου χαρτιά”.

Θα έμπαινες σε κάποιο άλλο ριάλιτι ή το Masterchef σε εκφράζει περισσότερο από όλα;
“Δεν ξέρω αν θα έμπαινα σε άλλο παιχνίδι ή ριάλιτι αυτή τη στιγμή. Το Masterchef με ενδιέφερε πολύ γιατί αφορά στο επάγγελμα μου και το επάγγελμα μου είναι σεφ. Γενικά πάντως είμαι πολύ ανοιχτός στο να δοκιμάζω καινούργια πράγματα.

Είσαι και μοντέλο. Μίλησε μας λίγο για το πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το μόντελιγκ;
“Η ενασχόληση μου με το μόντελινγκ ήρθε τυχαία όταν γνωρίστηκα με κάποιον σχεδιαστή, ο οποίος μου πρότεινε να φωτογραφηθώ για την επόμενη του κολεξιόν. Αυτό μου άρεσε πολύ σαν εμπειρία και έτσι αποφάσισα να συνεχίσω σε αυτόν τον τομέα”.

Ανάμεσα στο μόντελιγκ και μία μαγειρική καριέρα στα τηλεοπτικά πλατό τι θα προτιμούσες;
“Σαν πρώτη σκέψη θα σας πώ πως θα διάλεγα τη μαγειρική με μεγάλη σιγουριά. Παρ’ όλα αυτά, όπως σας είπα είμαι ανοιχτός σε καινούργια πράγματα και θα με ενδιέφερε να δοκιμαστώ γενικότερα στον τηλεοπτικό χώρο”.

Σαν θεατής πλέον φαντάζομαι βλέπεις από τον καναπέ σου το παιχνίδι. Πως το βλέπεις από έξω και ποιον βλέπεις νικητή;
“Ναι φυσικά και το βλέπω, χαίρομαι και καμαρώνω κάποιους από τους συμπαίκτες μου για τα μαγειρικά τους αποτελέσματα και για κάποιους ξαφνιάζομαι για το χαρακτήρα τους. Ίσως θα είναι ο Σταυρής ο νέος Masterchef, είναι ο παίχτης που το θέλει περισσότερο από όλους,η θέληση και οι μαγειρικές του γνώσεις πιστεύω οτι θα τον οδηγήσουν στον στόχο του”.

Πως είναι να πηγαίνεις το πιάτο σου μπροστά στους κριτές; Είναι τόσο αυστηροί;
“Είναι η στιγμή που περιμένεις όλη μέρα, να ακούσεις δηλαδή αν αυτό που έχεις ετοιμάσει και πιστεύεις, είναι νόστιμο και σωστό. Οι κριτές είναι όσο χρειάζεται και όταν χρειάζεται αυστηροί, είναι κοντά μας και μας δίνουν συμβουλές, όχι μόνο πάνω στη μαγειρική, αλλά γενικότερα”.

Είσαι ιδιαίτερα ενεργός στα social media. Φλέρτ σου γίνεται με αυτό τον τρόπο;
“Περνάω αρκετό χρόνο στα social media γιατί διαβάζω άρθρα,συνεντεύξεις, με βοηθάει να γνωρίζω διάφορα νέα και επίσης μου αρέσει να χαζεύω story. Ναι μου κάνουν φλερτ, αλλά δεν βρίσκεται εκεί το ενδιαφέρον μου. Εστιάζω περισσότερο πάνω σε ότι αφορά τη δουλειά μου”.

Θα σε δούμε κάπου αλλού;
“Πριν από την ιστορία του κορονοϊού βρισκόμουν σε συζητήσεις για κάποιες καινούργιες παρουσιάσεις, όμως τώρα όπως ξέρετε, βρίσκονται όλα στον αέρα. Ελπίζω πως θα επανέλθουμε σύντομα ώστε να υλοποιηθούν τα σχέδια και τα όνειρα όλων μας”.