Λίλα Κουντουριώτη: Η ωραιότερη παρουσία των ελληνικών γηπέδων μιλά στο MediaDay!

Για την πορεία της στον χώρο της δημοσιογραφίας καθώς και για αξέχαστες στιγμές της μίλησε στο MediaDay, η δημοσιογράφος Λίλα Κουντουριώτη.

Η γνωστή δημοσιογράφος, η οποία παρουσίαζε στο παρελθόν δελτία ειδήσεων στο “Alter” έκανε μια πετυχημένη… μεταγραφή στο αθλητικό ρεπορτάζ, και μπαίνει στα σπίτια των τηλεθεατών μέσω της Nova και των ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πως μπήκες στο χώρο της δημοσιογραφίας;
«Απόλυτα συνειδητά αφού τελείωσα το πτυχίο μου στην αγγλική φιλολογία έκανα το μάστερ μου πάνω στην διεθνή δημοσιογραφία. Λίγους μήνες μετά η πρώτη μου δουλειά ήταν στο δελτίο ειδήσεων του Alter και κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η σχέση».

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σε ένα επάγγελμα ανδροκρατούμενο όπως είναι η αθλητική δημοσιογραφία; Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες;
«Δε μου αρέσει να επικεντρώνομαι στο θέμα του φύλου. Νομίζω ότι με την σκληρή δουλειά και έναν καλό χαρακτήρα που μπορείς να έχεις απέναντι στις καταστάσεις και στους συναδέλφους σταδιακά κερδίζεις όποιο χώρο και να θελήσεις να ασχοληθείς».

Πέρασες από κάποιο άθλημα, πριν καταλήξεις στη δημοσιογραφία κι αν ναι, μέχρι που;
«Θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή να έχω κάποια αθλητική ενασχόληση. Από ενόργανη γυμναστική μικρότερη μέχρι στίβο και κολύμβηση. Ποτέ επαγγελματικά ή σε επίπεδο πρωταθλητισμού Αλλά ποτέ δε θυμάμαι τον εαυτό μου εκτός αθλητικών δρώμενων».

Ποιο είναι το περίεργο που σου έχει συμβεί εν ώρα δουλειάς;
«Τα πιο περίεργα η αλήθεια είναι ότι θα παρακολουθείτε στην τηλεόραση… Στη δική μου περίπτωση λόγω του ζωντανού προγράμματος δύσκολο να κρύψεις τις πικάντικες στιγμές των εκπομπών!»

Η αθλητική δημοσιογραφία είναι σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα επικίνδυνο σπορ; Αναγκάζεται κανείς να προσέχει περισσότερο τι θα πει ή τι γράψει;
«Νομίζω ότι και μόνο το γεγονός ότι δεν θέλουμε να λέμε τι ομάδα είμαστε είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τι Να αντιμετωπίσει κάνεις ειδικά όταν βρίσκεται σε ένα γήπεδο».

Συνθήκες εργασίας σε ελληνικά γήπεδα;
«Δεν έχω παράπονο! Άλλωστε πάντα μου άρεσε η ατμόσφαιρα του γηπέδου!»

Πως φαντάζεσαι τη δημοσιογραφία του μέλλοντος;
«Αυτό που καταλαβαίνω είναι σίγουρα ότι τα social media είναι ένας παράγοντας που θ’αλλάξει πολλά όπως έχει ήδη κάνει και στο μέλλον θα υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τον κόσμο και αμεσότητα. Κάτι που κι εμένα με βρίσκει πολύ σύμφωνη».

Το αξέχαστο αθλητικό γεγονός, που έχεις καλύψει;
«Θα σου αναφέρω ένα από τα πρόσφατα, τη στιγμή που οι ομάδες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ μπήκαμε μέσα στο γήπεδο μαζί με δύο κοπέλες με κινητικά προβλήματα και όλο το γήπεδο χειροκροτούσε βουρκωμένο. Τέτοιες στιγμές είναι που θα ήθελα να ζούμε πιο συχνά στα ελληνικά γήπεδα και που σίγουρα χαράσσονται στη μνήμη όλων μας».