Νίκος Φλωρινιώτης: “Ετοιμάζομαι να ανέβω τα σκαλιά της εκκλησίας…”

Ο γιός του Γιάννη Φλωρινιώτη, έχει εξελιχθεί σε μεγάλο ταλέντο μουσικά. Αν και ακολουθεί σόλο καριέρα, ο ταλαντούχος τραγουδιστής, Νίκος Φλωρινιώτης, μας έχει χαρίσει απίστευτες επανεκτελέσεις, τα “Μαγικά χαλιά” και τώρα το “Έχεις τα μάτια που λατρεύω”.

Στο Mediaday μιλάει για την μουσική του παιδεία από τον πατέρα του, την είσοδο σε talent show που δεν έγινε…, και θα δήλωνε συμμετοχή στο Masterchef 5;

Νίκο, πόσο έπαιξε ρόλο η φιγούρα του πατέρα σου να αγαπήσεις και να ακολουθήσεις και εσύ το τραγούδι;
“Σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί μεγάλωσα μέσα μια μουσική οικογένεια, αλλά εγώ πιστεύω ότι παίζει ρόλο και το γονίδιο. Από όσο με θυμάμαι από μικρό παιδί πάντα τραγουδούσα, το αγαπούσα πολύ και όπως λέει και η παροιμία το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει..”.

Άνοιξαν εύκολα οι πόρτες για να κάνεις καριέρα στο χώρο της μουσικής;
“Καθόλου εύκολα, αγωνιστικά πολύ και αγωνίζομαι μέχρι και σήμερα δουλεύοντας πολύ σκληρά. Αν και είχα έναν επώνυμο πατέρα άλλοτε μου άνοιγαν πόρτες και άλλοτε μου έκλειναν πάντα σε συγκρίνουν πρέπει να αποδεικνύεις συνέχεια οτι αξίζεις”.

Στη νέα σου επιτυχία, τη διασκευή του “Μαγικά Χαλια” φοβήθηκες την σύγκριση με τον Λευτέρη Πανταζή;
“Είναι ένα τραγούδι που αγαπήθηκε στο παρελθόν  από τον κύριο Λευτέρη Πανταζή, σίγουρα ήταν ρίσκο, αλλά επειδή μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο τραγούδι και με εμπιστεύτηκε ο κύριος δήμος Μυλωνάς να το πω, μαζί με την καινούργια ενορχήστρωση από τον μοναδικό Κώνσταντινο Παντζή, δεν είχα να φοβηθώ τίποτα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Ο κόσμος ήδη το έχει αγαπήσει πολύ και τους ευχαριστώ πολύ”.

Είδαμε και την Δέσποινα Μοιραράκη. Δική σου έμπνευση;
“Όταν ακούς τη λέξη χαλιά, σου έρχεται στο μυαλό αυτόματα η εικόνα της κ.Δέσποινας Μοιραράκη, άλλωστε είναι μοναδική στο είδος της. Ήταν κοινή μας ιδέα εμένα και του σκηνοθέτη μου, Λεωνίδα Κεχαγιά  για την επιλογή της,της το πρότεινα και δέχτηκε αμέσως και την ευχαριστώ πολύ”.

Ακολουθείς διαφορετικά μουσικά βήματα πλεον. Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον πατέρα σου ξανά;
“Πάντα υπάρχει στο πλάνο μου. Εξάλλου είναι ο δάσκαλος μου, από εκείνον έμαθα ότι ξέρω μέχρι σήμερα άσχετα τη σόλο καριέρα, κάνουμε κάποιες κοινές εμφανίσεις”.

Σκεφτηκες ποτέ να πας σε talent show;
“Στο παρελθόν ήμουν έτοιμος να μπω σε talent show, αλλά στο παρά πέντε πριν μπω έκανα πίσω και μάλλον έπραξα σωστά”.

Σε βλέπουμε να μαγεύεις στη μαγειρική.Θα δηλώνεις συμμετοχή στο Masterchef;
“Μαγειρεύω από χόμπι για εμένα και αυτούς που αγαπώ (τουλάχιστον αν πάθουν κάτι να μη με κυνηγάνε χαχα). Είναι στημένο έτσι το masterchef που πιστεύω και οι ίδιοι οι παίχτες δεν ξέρουν τι φτιάχνουν, έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας γι’αυτό καλύτερα στην κουζίνα του σπιτιού μου μην κάψω και κάνα πλατό”.

Μουσικα υπάρχει κάποια έκπληξη που να περιμένουμε;
“Μόλις κυκλοφόρησα την καινούργια επανεκτέλεση του τραγουδιού, “Έχεις τα μάτια που λατρεύω”, που ερμήνευσε πρώτη φορά η πανέμορφη Θέλξη. Εύχομαι και αυτό να έχει την απήχηση που έχουν τα μαγικά χαλιά. Σε λίγο καιρό για τις ανάγκες του καινούργιου μου τραγουδιού ίσως να ανέβω τα σκαλιά της εκκλησίας. Ετοιμάζω πολλά καινούργια μουσικά πράγματα”.