Ο Αντώνης Κατσαρός μιλά αποκλειστικά στο MediaDay!

Τον απολαμβάνουμε ξανά μέσα απο τη συχνότητα του Mega.

Είναι ένας δημοσιογράφος με χρόνια εμπειρίας σε μεταδόσεις και εκπομπές, ενώ η καριέρα έχει συνδεθεί τόσο με την ΕΡΤ (1987-1996 και 2003-2010) και Supersport (σημερινη Nova) 1996-1999.

Όσον αφορά τον έντυπο τύπο;
Μεσημβρινή, Αδέσμευτος, Τυπος , Δημοκρατία, Βραδυνή καθώς και Real fm.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Κατσαρός μιλά αποκλειστικά στο MediaDay σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης!

Αναλυτικά όσα είπε:

Πως επιλέξατε να ακολουθήσετε τον δρόμο της αθλητικής δημοσιογραφίας; Ήταν ένα όνειρο σας ήδη από την παιδική ηλικία;

«Ήταν (και παραμένει τέτοια) προσωπική μου ανάγκη. Να ενημερώνομαι και να ενημερώνω. Από την ηλικία του δημοτικού διάβαζα πολιτικές εφημερίδες – για κάποιο λόγο που η ιατρική δεν πιστεύω πως μπορεί να εξηγήσει- και αφού μου άρεσε και ο αθλητισμός είπα να τα συνδυάσω».

Μεγαλώσατε δίπλα σε μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού πενταγράμμου. Ο πατέρας σας δεν σας παρότρυνε ποτέ να «βαδίσετε» στα δικά του..χνάρια;

«Κατέβαλλε αξιοπρόσεκτες προσπάθειες. Ωδείο Αθηνών, μαθήματα πιάνου και solfez (με άριστα παρακαλώ), όμως ο δρόμος που είχα επιλέξει είπαμε, ήταν δεδομένος από πολύ νωρίς. Επίσης ήθελα να ακολουθήσω πορεία ανεξάρτητη, βασιζόμενος στις δυνάμεις μου. Όχι στο επίθετο της οικογένειας. Οι μεγάλες προσωπικότητες που είχα την τύχη να γνωρίσω μεγαλώνοντας ουσιαστικά με δίδαξαν αυτό ακριβώς. Να διεκδικώ το όνειρό μου».

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που θαυμάζετε πολύ και γιατί;

«Στο ξεκίνημά μου είχα οδηγό το είδωλο του Γιάννη Διακογιάννη. Πολλοί από εμάς άλλωστε. Θέλω να πω ωστόσο ότι θαυμάζω εκείνους που καταφέρνουν να προχωρούν χωρίς να “φωνάζουν” για την επιτυχία της προσωπικής τους διαδρομής».

Υπήρξαν φορές που ο χώρος των ΜΜΕ σας απογοήτευσε;

«Άπειρες. Στην προσωπική αναμέτρηση καλείσαι να υποδείξεις τότε στον εαυτό σου ότι μπορείς να συνεχίσεις. Οι τεμπέληδες τα παρατάνε».

Στην μέχρι σήμερα πορεία σας στον χώρο, θα μπορούσατε να κατονομάσετε μια ξεχωριστή για εσάς εμπειρία;

«Έχω καταφέρει περισσότερα απ όσα ονειρεύτηκα στο ξεκίνημά μου σε ηλικία 19 ετών. Ως αρχηγός της αποστολής της δημόσιας τηλεόρασης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 ένιωσα πλήρης για την προετοιμασία και τη δουλειά που κάναμε τότε όλοι οι συνάδελφοι για σχεδόν δύο χρόνια. Ως σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το MEGA και το Supersport (τη σημερινή NOVA), αποκόμισα την εμπειρία που προσδοκούσα».

Πώς είναι μια τυπική μέρα ενός αθλητικού δημοσιογράφου; Ποιο είναι το
πιο απαιτητικό πράγμα στον χώρο αυτό; 

«Δεν υπάρχει ωράριο, προσωπικός χρόνος. Καλείσαι να παρακολουθείς τα πάντα, την ώρα που συμβαίνουν. Αγώνες, συνεντεύξεις, δελτία, εκπομπές και ό,τι ακόμη μπορεί να βγει στην επιφάνεια. Η αθλητική επικαιρότητα είναι η πιο γεμάτη από όλες τις άλλες κατηγορίες της ενημέρωσης. Όποιος αναζητά προσωπικό χρόνο άλλο επάγγελμα…»

Γιατί θα συμβουλεύατε ένα νέο να γίνει δημοσιογράφος και γιατί όχι;

«Θα παρότρυνα μόνο εκείνον που δεν θα μπορούσε να ζήσει διαφορετικά. Δεν νιώθω ότι είναι επάγγελμα. Την ανάγκη μου διεκπεραιώνω. Ακολουθώντας τη δημοσιογραφία γνωρίζεις τη ζωή καλύτερα».

Μετά από πολλά χρόνια επιστρέψατε στο δυναμικό του αθλητικού τμήματος του MEGA. Είστε ευχαριστημένος από τη συνεργασία σας με το κανάλι;

«Το συναίσθημα είναι δυνατό, όμως πρέπει να μένει πίσω. Η δουλειά στο κανάλι είναι αυτή που αναλογεί στο ειδικό βάρος του ονόματός του και αυτό στις μέρες μας είναι ευλογία. Όπως και το γεγονός ότι είναι το μόνο ελεύθερο κανάλι που αξιολογεί και δίνει μεγάλη έμφαση στα αθλητικά».

Ποια είναι η αιτία που κόπηκε η εκπομπή «Mega Sports Weekend» η οποία έπαιζε κάθε Σαββατοκύριακο στο κανάλι;

«Από τη στιγμή που λόγω της πανδημίας σταμάτησε η αγωνιστική δράση και αφού αναδείξαμε όλα τα προβλήματα με καλεσμένους αθλητές και παράγοντες στη διάρκεια του lockdown δεν είχε νόημα να συνεχίσουμε».