Οι χορεύτριες Τσικιτίκου αξίζουν την προσοχή μας!

Δύο από τις πιο ταλαντούχες γυμνάστριες, ευλογία για τα δεδομένα της ελληνικής χορευτικής σκηνής, η Έλενα και η Φένια Τσικιτίκου που έχουν κατακτήσει τα πλήθη ανά τον κόσμο μιλάνε αποκλειστικά στο Mediaday για τις πρωτιές τους στα ελληνικά show και όχι μόνο, το GNTM και την εγκληματική επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Είστε δυο περιζήτητες χορεύτριες. Σε τι βαθμό η μανούλα σας έπαιξε ρόλο;
“Κάθε φορά που καλούμαστε να μιλήσουμε για τη μανούλα μας μια τεράστια συγκίνηση και ένας απεριόριστος θαυμασμός μας κυριεύει. Ήταν η πρώτη μας δασκάλα χορού. Ήμασταν τεσσάρων τότε! Πάντα μας παρότρυνε! Θα λέγαμε πως η μητέρα μας  είναι ξεκάθαρα η αιτία που παθιαστήκαμε τόσο πολύ με τη μαγική αυτή τέχνη! Της χρωστάμε τα πάντα”.

Ήσασταν από τα κορίτσια, που έβλεπαν ανσάμπλ στην τηλεόραση και σκεφτόντουσταν μια τέτοια καριέρα στην γυμναστική;
“Θαυμάζουμε τη Ρυθμική Γυμναστική. Είναι μια σύνθεση τέχνης και αθλητισμού με απίστευτο βαθμό δυσκολίας. Έχουμε και οι δύο αποφοιτήσει από το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με ειδικότητα τη Ρυθμική Γυμναστική και διδάσκουμε Ρυθμική Γυμναστική σε κορίτσια διαφόρων ηλικιών. Φυσικά και ήμασταν από τα παιδάκια που μας καθήλωναν τέτοιου είδους θεάματα. Μας ενέπνεε οτιδήποτε ήταν ποιοτικό και καλότεχνο”.

Στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο” σας θαυμάσαμε. Είχατε καθόλου άγχος με την τηλεόραση ή είστε εξοικιωμένες;
“Το ‘Ελλάδα Έχεις Ταλέντο’ ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε σε τηλεοπτικό talent show. Στο παρελθόν μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε μέρος του ‘So you think you can dance 2’ και μάλιστα η μία από εμάς(Έλενα) να είναι η τελική νικήτρια. Η τότε παραμονή μας στην τηλεόραση για περίπου 4 μήνες βοήθησε να εξοικειωθούμε με την ιδέα της τηλεοπτικής έκθεσης”.

Μιλήστε μας για το πως καλλιεργήσατε το ταλέντο σας αυτό;
“Έχουμε επενδύσει και συνεχίζουμε να επενδύουμε τη ζωή μας στην τέχνη αυτή του χορού. Πότε δε θεωρήσαμε πως έχουμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικά υψηλό επίπεδο. Πάντα κυνηγάμε να εξελισσόμαστε και να ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Ο δρόμος είναι δύσβατος. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν τραυματισμοί στο δρόμο, υπάρχουν ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα.. υπάρχουν και αποτυχίες… Όμως δε τα παρατήσαμε ποτέ!
Καθοριστικό ρόλο στην πορεία μας έπαιξε το τότε ‘So you think you can dance’ και το έπαθλο λόγω νίκης! Μας άλλαξε τη ζωή και μας άνοιξε τις πύλες για εξωτερικό και για ευκαιρίες που ποτέ δε φανταζόμασταν! Η τριετή υποτροφία στο Λονδίνο μας έδωσε την ευκαιρία για μεταπτυχιακές σπουδές έπειτα από τις βασικές σπουδές που κάναμε στην Ελλάδα. Σύνολο η διαμονή μας στην Αγγλία κράτησε 5 έτη με ανεκτίμητης αξίας εμπειρίες. Συνεχίζουμε την εξέλιξη μας στην Ελλάδα τα τελευταία έτη και ένα μεγάλο κομμάτι είναι αυτό της μετάδοσης όλων αυτών των γνώσεων στους μαθητές μας που τόσο λατρεύουμε.”.

Σας έχουνε γίνει προτάσεις να συμμετάσχετε στο GNTM;
“Μας γίνεται συχνά η ερώτηση αν θα συμμετείχαμε ποτέ στο Gntm. Το κεφάλαιο μόδα δε μας είναι άγνωστο. Έχουμε εμπειρία στο κομμάτι της φωτογράφισης μιας και έχουμε διαφημίσει διάφορες εταιρίες ρούχων, παπουτσιών, γυαλιών κ.α. Δε το κυνηγάμε όμως για κάτι παραπάνω. Η δική μας ταυτότητα και το μεγάλο μας πάθος είναι ο χορός”.

Ποιά συνεργασία σας ξεχωρίζετε;
“Ίσως η πιο δύσκολη μεχρι στιγμής ερώτηση. Νιώθουμε πως αν αναφέρουμε μόνο μία θα αδικήσουμε τις υπόλοιπες. Είναι όλες τόσο ξεχωριστές. Συνεργασίες στο εξωτερικό σε μιούζικαλ οπως (West Side Story), παραστάσεις στη Νότια Κορέα ως χορεύτριες των Incandescence, χορεύτριες σε ομάδες σύγχρονου χορού όπως τους Edge, τους Hinged και Watkins Dance. Συνεργασία με αξιόλογους Ελληνες καλλιτέχνες. Έχουν όλες ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας”.

Social media. Σας τρόμαξε σαν γυναίκες η υπόθεση με το βιτριόλι;
“Μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Όταν ένα έγκλημα είναι προμελετημένο γίνεται αυτόματα και πιο σοκαριστικό. Πως μπορεί ένας άνθρωπος να προκαλέσει τόσο πόνο; Ένα τραύμα ανεξίτηλο. Λυπούμαστε τόσο πολύ”.

Τα μελλοντικά σας σχέδια;
“Όσον αφορά τα επαγγελματικά υπάρχουν πολλά σχέδια που ευχόμαστε να τα υλοποιήσουμε. Η ζωή όμως δεν είναι μόνο καριέρα και δουλειά. Στη δίνη του άγχους και της καθημερινότητας πρωτεύοντα και ουσιαστικά θέματα όπως η μητρότητα παραγκωνίζονται και απωθούνται στο βάθος του χρόνου. Η προσωπική ολοκλήρωση για εμάς θα καρφώσει με τη δημιουργία  οικογένειας. Το ευχόμαστε στους εαυτούς μας και το ευχόμαστε στον καθένα”.