MediaDay

Πρίγκιπας Κάρολος για κορονοϊό: Είναι μία οδυνηρή εμπειρία, ευτυχώς είχα ήπια συμπτώματα

Ο πρίγκιπας Κάρολος εμφανίστηκε σε ένα βιντεοσκοπημένο βίντεο από το γραφείο του και μίλησε για το πώς βιώνει την περιπέτεια με τον κορονοϊό περιγράφοντας την κατάσταση ως «περίεργη και αγχωτική», ενώ κάλεσε τους Βρετανούς συμπατριώτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι τους.

Advertisement
«Έχοντας δει πρόσφατα πώς είναι να έχεις κορονοϊό, ευτυχώς με σχετικά ήπια συμπτώματα, βρήκα τον εαυτό μου από την άλλη πλευρά της ασθένειας, αλλά τηρώντας όλες τις κοινωνικές αποστάσεις και σε γενική απομόνωση. Καθώς όλοι μαθαίνουμε από αυτό είναι μια παράξενη, εκνευριστική και συχνά δυσάρεστη εμπειρία όταν δεν μπορείς να δεις την οικογένειά σου, του φίλους σου και γενικά όταν οι φυσιολογικοί ρυθμοί της καθημερινότητας παύουν να υφίστανται. Σε μια τόσο πρωτοφανή και ανήσυχη εποχή για όλους μας, η σύζυγός μου και εγώ σκεφτόμαστε ιδιαίτερα όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους σε τόσο δύσκολες και μη φυσιολογικές συνθήκες και σε κείνους που υποφέρουν από την ασθένεια, την απομόνωση και τη μοναξιά» ανέφερε ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Παράλληλα, ο 71χρονος πρίγκιπας έκανε ιδιαίτερη μνεία στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι οποίοι, όπως τόνισε, βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια πίεση και κίνδυνο. «Σε μια εποχή όπου οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλα τα βοηθητικά στελέχη που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του αξιόλογου συστήματος υγείας βρίσκονται ολοένα και περισσότερο κάτω από τεράστια πίεση και κίνδυνο, καθώς παλεύουν ηρωικά για να σώσουν ζωές οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι σε εκείνους. Είναι θαυμάσιοι άνθρωποι και με τις εξαιρετικές ικανότητες και τις γνώσεις τους προσφέρουν ανιδιοτελώς και μας κάνουν τόσο υπερήφανους».

Ο πρίγκιπας Κάρολος αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καραντίνα στην κατοικία του στην Σκωτία μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, η οποία εξετάστηκε και βρέθηκε αρνητική στον ιό, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο κάστρο της στο Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, με τον 98χρονο σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο. Το βίντεο γυρίστηκε από το προσωπικό ασφαλείας.