Θεοχάρης Βιγλάκης:“Με τις ίντριγκες έχει χαθεί ο σεβασμός στο Masterchef”

Ο Κρητικός, του Masterchef, Θεοχάρης Βιγλάκης με την ευγενική φυσιογνωμία, έμεινε λίγο στην κουζίνα του μαγειρικού διαγωνισμού, όμως έγινε ιδιαίτερα αγαπητός.

Στo Mediaday μιλάει για την μαγειρική που τον κέρδισε,τον Σωτήρη Κοντιζά που δεν θα τον άλλαζε γιατί είναι λάτρης της γιαπωνέζικης κουζίνας,την 3άδα που βλέπει τελικό και τον σεβασμό που είναι άγνωστη λέξη στους διαγωνιζόμενους παρά το υψηλό επίπεδο μαγειρικής τεχνογνωσίας”.

Θεοχάρη, πως πήρες την απόφαση να πας στο Masterchef;
“Όπως έχω πει δεν ήμουνα εγώ αυτός που πήρε την απόφαση. Το σκεφτόμουνα πολύ καιρό, αλλά δίσταζα και για αυτόν τον λόγο με δήλωσε μία οικογενειακή φίλη”.

Πότε ανακάλυψες την αγάπη για την μαγειρική;
“Την αγάπη μου για τη μαγειρική την ανακάλυψα πριν 7 χρόνια περίπου καθώς δούλευα σεζόν σερβιτόρος. Πριν ανοίξει το εστιατόριο χάζευα στην κουζίνα τον σεφ πού έκανε προετοιμασία και όλα τα σχετικά και όλο αυτό με είχε εξιτάρει. Έτσι πήρα την απόφαση να γραφτώ σε μία δημόσια σχολή και να ξεκινήσω τη μαγειρική εμπειρία”.

Γιατί είναι τόσο γλυκιά η κουζίνα του Masterchef;
“Η κουζίνα του MasterChef ήταν τόσο γλυκιά επειδή είναι μία μοναδική εμπειρία που λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να τη ζήσουν. Είμαι πολύ χαρούμενος μπόρεσα και έζησα αυτή την εμπειρία κι ας ήταν για λίγο”.

Έφυγες δυστυχώς νωρίς και δεν μπορέσαμε να δούμε όλο το μαγειρικό σου ταλέντο. Είναι τόσο απαιτητικός διαγωνισμός;
“Δυστυχώς έφυγα νωρίς και δεν μπόρεσα να δείξω τις μαγειρικές μου ικανότητες στο έπακρο. Ο διαγωνισμός αυτός είναι τόσο απαιτητικός που δεν έχει περιθώριο λάθους. Ένα λάθος να κάνεις μπορεί να σου στοιχίσει την παραμονή σου στον διαγωνισμό”.

Θεωρείς ότι πρέπει να σηκώσει το έπαθλο ο πιο ικανός μάγειρας και ποιος είναι αυτός στα δικά σου μάτια;
“Εννοείται πιστεύω ότι το έπαθλο πρέπει να το σηκώσει ο καλύτερος. Όπως και να έχει όπως είπα πριν δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Μία άτυχη στιγμή μπορεί να σου στοιχίσει τη θέση ακόμη και αν είσαι ο καλύτερος. Με βάση του συμπαίκτες που έχουν παραμείνει στο παιχνίδι έχω διακρίνει δυο-τρεις που πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατοί. Αυτοί είναι ο Γιώργος,ο Σταυρής και ο Μπέλλος”.

Φαντάζομαι το βλέπεις πλέον σαν θεατής. Σε ενοχλεί κάτι από αυτό που παρακολουθείς γιατί πλέον δεν είναι καθαρά μαγειρική;
“Ναι μεν πιστεύω ότι ο διαγωνισμός φέτος έχει πολύ ανεβασμένο το επίπεδο μαγειρικά, αλλά από την άλλη έχει χαθεί λίγο ο σεβασμός μεταξύ των ατόμων μέσα. Η ίντριγκα και η κόντρα μεταξύ των παικτών έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Εγώ θεωρώ ότι πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε σωστοί άνθρωποι και μετά να κοιτάμε όλα τα άλλα”.

Αγαπημένος κριτής που θα ήθελες και μετά το παιχνίδι να συνεργαστείς;
“Ο αγαπημένος μου κριτής ήταν από πριν μπω στον διαγωνισμό ο κ. Κοντιζάς κι αν θα είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με κάποιον θα ήταν αυτός λόγω του ότι έχω αδυναμία στην ασιατική κουζίνα και κουλτούρα και ιδιαίτερα στην ιαπωνική”.

Τα σχέδια σου προσεχώς, θα σε δούμε κάπου;
“Δυστυχώς με την κρίση που επικρατεί αυτή την περίοδο με τον ιό, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα μετά την καραντίνα για αυτό και εγώ δεν έχω κάτι σίγουρο στο μυαλό μου προς το παρόν”.