« Δημήτρης Ουγγαρέζος εξηγεί γιατί «το Πρωινό με τη Φαίη Σκορδά είναι τηλεοπτική συνήθεια»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μίλησε για όλα στη Real life και την δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα. Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στη σταθερότητα της συνεργασίας του με την Φαίη Σκορδά στην πρωινή ζώνη, τον ανταγωνισμό αλλά και την… «καθαρή» πρωινή ζώνη!

Ένας ακόμη χρόνος στο «Πρωινό». Πως είναι η καινούργια παρέα της εκπομπής;

Είναι μια πρόκληση όλο αυτό. Πρέπει, κάθε χρόνο, να «παντρεύονται» το οικείο και το σταθερό με το καινούργιο. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ βαρύγδουπες εκφράσεις, αλλά το «Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά είναι τηλεοπτική συνήθεια. Όσοι συνεργαστήκαμε, όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε βάλει το λιθαράκι μας σε αυτή τη συνήθεια: ο Γιώργος Λιάγκας, ο Θέμης Γεωργαντάς, η μαίρη Συνατσάκη, η Μαντώ Γαστεράτου, η Σάσα Σταμάτη, ο Άρης Καβατζίκης, η Λίτσα Πατέρα, ο Βασίλης Καλλίδης και πολλοί άλλοι. Κάποια στιγμή συμπλεύσαμε μαζί και δημιουργήσαμε αυτή τη συνήθεια. Αυτό, βέβαια, ενέχει μια πρόκληση. Ως ομάδα, δεν έπρεπε να επαναπαυτούμε, έπρεπε να ανανεωθούμε, κρατώντας ταυτόχρονα αυτό που αγαπούν οι τηλεθεατές μας. Κάναμε μια ωραία ανακαίνιση στο πατρικό μας. Εγώ κάνω τηλεόραση για τους τηλεθεατές και όχι για εμένα και ξέρω ότι το ίδιο ισχύει και για τη Φαίη.

Φέτος έχει πολλές επιλογές ο τηλεθεατής στη συγκεκριμένη ζώνη.

Ναι, ισχύει. Βέβαια, έχω μια πάγια τακτική όλα αυτά τα χρόνια. Δεν σχολιάζω εκπομπές και νούμερα τηλεθέασης όσο οι εκπομπές είναι στον αέρα. Θα περιοριστώ μόνο σε αυτό. Συνολικά «τρέχουν» απέναντι μας 11 εκπομπές περίπου και ο τηλεθεατής έχει το δικαίωμα να επιλέξει αυτή που τον ορίζει και αυτή που αρμόζει στο πρωινό του.

Στη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου, η Φαίη Σκορδά είπε ότι δεν υπάρχει «καθαρή» πρωινή ζώνη. Κατά τη γνώμη σου αυτό επηρεάζει τα αποτελέσματα;

Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη της Φαίης γι’ αυτό και για ποιο λόγο το είπε, αλλά εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε από πονηριά. Όλο αυτό ξεκίνησε από την στιγμή που η στατιστική μπήκε μέσα στο πρόγραμμα. Η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των εκπομπών οδήγησε τους ανθρώπους της τηλεόρασης να σκέφτονται διάφορα τερτίπια για να βελτιώσουν τα ποσοστά τηλεθέασης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον καθηγητή μου, τον κ. Αρμενάκη, που έλεγε ότι ο ασφαλέστερος τρόπος να πεις ψέματα είναι η στατιστική. Με τη στατιστική μπορείς να δικαιολογήσεις κάτι που δεν ισχύει. Όλο αυτό δεν το λέω για κακό. Ο καθένας χρησιμοποιεί τα εργαλεία και τα όπλα του όπως μπορεί.