Κώστας Σπυρόπουλος για κορονοϊό: «Ένιωθα πως ο χρόνος σταμάτησε για 17 ημέρες»

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, o Κώστας Σπυρόπουλος περιέγραψε τον αγώνα που έδωσε κατά του κορωνοϊού.
«1 Μαΐου, Ανάσταση. Μετά από 17 ημέρες στο νοσοκομείο και 10 προηγούμενες στο σπίτι. Παλεύοντας με βαριά πνευμονία του Covid-19. Βασικό συναίσθημα η βαθιά ευγνωμοσύνη για τους γιατρούς, νοσηλευτές και νοσοκομειακό προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού, που με απόλυτη αυταπάρνηση επιτελούν το έργο τους για να επιτευχθεί το μέγιστο» έγραψε, αρχικά, ο ηθοποιός.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή «Πρωινό» είχε αναφέρει ότι ο Κώστας Σπυρόπουλος, μόλις εμφάνισε πυρετό και δύσπνοια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί διαγνώστηκε με πνευμονία και κρίθηκε αναγκαία η παραμονή του στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Μάλιστα, θετική στον κορωνοϊό ήταν και η σύντροφός του, Χριστίνα Πολίτη, που παρέμεινε σπίτι με ήπια συμπτώματα.

«17 ημέρες που οι σκέψεις εναλλάσσονται με ρυθμούς τρελούς, που η απελπισία και ο φόβος καταρρακώνουν. Που η τόσο απαραίτητη αισιοδοξία εμφανίζεται μόνο στιγμιαία και όλα αναθεωρούνται. Εκεί ξεκινά ο Πολιτισμός: στην προσπάθεια του ανθρώπου να σώσει τον άνθρωπο. Nα του δώσει πίσω τη ζωή του. Εκεί που, ανάμεσα σε μάσκες οξυγόνου, μονοκλωνικά αντισώματα, κορτιζόνες, κακές αξονικές και δυνατές αντιβιώσεις, χορηγείται και η ελπίδα. Εκεί, που το κλίμα είναι επιχειρησιακό και νοσηλευτές “αστροναύτες” με νεοαποκτημένα μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου (high flow) μάχονται να σε απομακρύνουν από τη διασωλήνωση. 17 ημέρες δικού τους αγώνα για το δικό μου οξυγόνο.

Ευχαριστώ τους φίλους μου που ήταν δίπλα μου στα τόσο δύσκολα, πολύτιμους συνεργάτες, νέους και παλιούς που μου κρατούσαν το χέρι από μακριά, που δεν με άφησαν μόνο ούτε ένα λεπτό. Ευχαριστώ την οικογένεια μου και ειδικά τη Χριστίνα μου, που παραμένει δίπλα μου ακλόνητη. Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους με υγεία :το απόλυτο αγαθό» κατέληξε στην ανάρτησή του.