Μάινας: «Είναι εγκληματικό ότι η γυναίκα στα μάτια ενός άνδρα είναι υποδεέστερη»

Ο Στέλιος Μάινας τον τελευταίο καιρό είναι συγκλονισμένος με τα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο, με το κίνημα #MeToo, όσο και στις ιδιωτικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Σε συνέντευξή του στο Secret των Παραπολιτικών και την Μαριάνθη Κουνιά, ο Στέλιος Μάινας αναφέρει τα εξής:

«Η πατριαρχία και η βία απέναντι στις γυναίκες είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει σύσσωμη η κοινωνία μας, όχι μόνο με τιμωρητικά μέτρα, αλλά και με την παιδεία. Το πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας και ποια είναι η θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία το αποδεικνύει καθημερινά αυτή η βία, η οποία δεν συμβαίνει μόνο στα θέατρα, αλλά είναι θέμα όλης της κοινωνίας.

Είναι εγκληματικό ότι η γυναίκα στα μάτια ενός άνδρα είναι υποδεέστερη. Πρέπει να κάνουμε πράξη την ισότητα και την αγάπη για τον άλλον άνθρωπο. Αυτά τα λέω και στον γιο μου. Γιατί η συμπεριφορά του προς την κοπέλα του αντικατοπτρίζει τους γονείς του, το σχολείο του και τους φίλους του».