Μάριος Αθανασίου: «Φοβάμαι τις ακρίδες, έχω ακριδοφοβία»

Με αφορμή την παράσταση Ποντικοπαγίδα μίλησε ο Μάριος Αθανασίου στην κάμερα της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον, την μεσημβρίαν» την Τετάρτη στην ΕΡΤ1. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στους ψυχαναγκασμούς του, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του αλλά και στην… φοβία για τις ακρίδες!

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάριος Αθανασίου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τα τελευταία χρόνια νομίζω πως η μεγαλύτερη μου δύναμη είναι η υπομονή ενώ η μεγαλύτερη μου αδυναμία τα γλυκά. Ένας ψυχαναγκασμός που έχω στο σπίτι είναι πως… θέλω να υπάρχει ακαταστασία. Η τάξη με ταράζει και δεν την μπορώ. Δεν μου αρέσει η τακτοποίηση, ειδικά στον προσωπικό μου χώρο δεν την θέλω. Δυστυχώς μένω με άλλους ανθρώπους και για αυτο με ενοχλεί πάρα πολύ γιατί όλοι θέλουν να υπάρχει τάξη παντού».

«Επειδή είμαι προληπτικός, όταν έχω πρεμιέρα ή κάτι σημαντικό ή οτιδήποτε, πρέπει να κάνω συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Δηλαδή άκολουθεί όλο μια γραμμή και μια ιεροτελεστία. Το τι θα κάνω, πότε θα κάνω μπάνιο, πως θα ντυθώ, πως θα έρθω στο θέατρο, τι θα κάνω, πότε θα ποιο καφέ είναι όλα συγκεκριμένα. Αυτός είναι και ο ψυχαναγκασμός, ο οποίος ξεκινάει από τις προλήψεις μου αλλά είναι ψυχαναγκαστικό. Και άλλα πολλά ψυχαναγκαστικά, έχω διάφορα πράγματα, όλα προσπαθώ γενικά να τα κάνω με πρόγραμμα. Αν δεν έχω τέτοιο πρόγραμμα και δεν κάνω ψυχαναγκασμούς, δεν πρόκειται να το βγάλω».

«Φοβάμαι τις ακρίδες, έχω ακριδοφοβία» πρόσθεσε ακόμα ο Μάριος Αθανασίου.