Μήνυση στην Μαντόνα από την τηλεόραση του Ισραήλ!

Η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ κατέθεσε μήνυση εναντίον της Μαντόνα
Ηεμφάνιση της Μαντόνα στον τελικό της φετινής Eurovision πυροδότησε έντονη κριτική, ενώ αρκετούς μήνες μετά η «Madame X» βρίσκεται αντιμέτωπη με μήνυση από τη δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ, ΚΑΝ, που ανέλαβε τη διοργάνωση του μουσικού διαγωνισμού τον περασμένο Μάιο.

Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο του Τελ Αβίβ ενάντια στην εταιρεία διοργάνωσης μουσικών εκδηλώσεων Live Nation, η οποία ανέλαβε να «στήσει» την περίφημη εμφάνιση της Μαντόνα στον τελικό του διαγωνισμού.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού καναλιού KAN, επιβεβαίωσε την αγωγή στο αμερικανικό περιοδικό «Variety», ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της. Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν το κανάλι να ζητά 390.000 δολάρια ως αποζημίωση από την εταιρεία που ανέλαβε τη διοργάνωση της εμφάνισης της Μαντόνα στη Eurovision.

Η ομάδα της Μαντόνα αρνείται να πληρώσει τον λογαριασμό
Στην αγωγή, το κανάλι του Ισραήλ ισχυρίζεται πως, ενώ η εταιρεία Live Nation δέχτηκε να καλύψει τα έξοδα αυτά, δεν πλήρωσε ποτέ το ποσό, καθώς η εμφάνιση κρίθηκε από εκείνη ανεπιτυχής.

Η δαπανηρή συμμετοχή της Μαντόνα στη Eurovision προκάλεσε αρχικά ενθουσιασμό, ενώ το κόστος της ανέλαβε ο εκατομμυριούχος Ισραηλινός Σίλβαν Άνταμς. Ωστόσο, το αποτέλεσμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των θαυμαστών της Μαντόνα, που δεν ικανοποιήθηκαν από τις φωνητικές επιδόσεις της Αμερικανίδας. Επιπλέον, έντονη ήταν η αντίδραση στο Ισραήλ, αφού η Μαντόνα χρησιμοποίησε την σκηνή της Eurovision για να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση της χώρας και υπέρ της ειρήνης στην Λωρίδα της Γάζας. Σάλο προκάλεσε η εμφάνιση επί σκηνής δύο χορευτών της, ενός με τη σημαία του Ισραήλ και έτερου με εκείνη της Παλαιστίνης που βάδιζαν αγκαλιασμένοι.

Πάντως το team της Μαντόνα επεξεργάστηκε ψηφιακά τον ήχο και πόσταρε μια «βελτιωμένη έκδοση» στο κανάλι της στο YouTube, μετά τον διαγωνισμό.

Τον 64ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ισραήλ κέρδισε ο 25χρονος Ντάνκαν Λόρενς από την Ολλανδία με το κομμάτι «Arcade». Το ολλανδικό τραγούδι κέρδισε τις εντυπώσεις από πολύ νωρίς στην κούρσα της Eurovision ως το Τελ Αβίβ. Μετά τη νίκη του Ντάνκαν Λόρενς η Ολλανδία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό έπειτα από 45 ολόκληρα χρόνια, στην πόλη Ρότερνταμ.