Σκάνδαλο στο παλάτι της Ισπανίας – Ο τέως βασιλιάς κατηγορείται για εκβιασμό και παρενόχληση!

Πρωταγωνιστής σε ακόμη ένα σκάνδαλο είναι ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.

Ο 82χρονος γαλαζοαίματος παραιτήθηκε το 2014 από το αξίωμα υπέρ του γιου του, υπό το βάρος σκανδάλων διαφθοράς.

Έξι χρόνια μετά την απόσυρσή του από τον δημόσιο βίο, κατηγορείται από πρώην ερωμένη του πως διέταξε μια συντονισμένη επίθεση απειλών και παρενοχλήσεων σε βάρος της.

Πρόκειται για τη γεννημένη στη Γερμανία, δανικής καταγωγής, επιχειρηματία Κορίνα τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν, η οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον Ισπανό μονάρχη το 2012.

Η 55χρονη γυναίκα επρόκειτο να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία σε δικαστήριο της Μαδρίτης, όμως η αναστολή των δικαστικών εργασιών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανέβαλε την ακρόαση μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, οι εις βάρος της εκβιασμοί και παρενοχλήσεις συμβαίνουν εδώ και οκτώ χρόνια.

Όπως μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν η Κορίνα τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν (47 ετών τότε) και ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος πήγαν μαζί με τον γιο της ένα ταξίδι στην Μποτσουάνα. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην αφρικανική χώρα, ο Ισπανός βασιλιάς έπεσε και τραυματίστηκε.

Το αποτέλεσμα ήταν να μαθευτεί το ταξίδι του και μαζί με αυτό και η παράνομη σχέση του με τη συγκεκριμένη γυναίκα. Επίσης έγινε γνωστό πως πήρε μέρος σε παράνομο κυνήγι ελέφαντα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στη χώρα του.

Στην κατάθεσή της, η Κορίνα τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν αναφέρει:

«Μετά από αυτό το ταξίδι και τις συνομιλίες που είχα με τον βασιλιά, ήταν σαφές για εμένα πως με θεωρούσε όχι μόνο ανεπιθύμητη, αλλά και απειλή για τη βασιλική οικογένεια».

Η Δανογερμανίδα επιχειρηματίας καταγγέλλει πως έκτοτε παρακολουθείται από πράκτορες της ισπανικής υπηρεσίας πληροφοριών (CNI).

Υποστηρίζει πως την ακολούθησαν μέχρι και σε ταξίδι της στη Βραζιλία, ενώ στη μήνυση της αναφέρει ότι ένοπλοι άνδρεςτων ισπανικών μυστικών υπηρεσιών κατέλαβαν για εβδομάδες το διαμέρισμα της στο Μονακό με το πρόσχημα ότι έπρεπε να γίνουν ρυθμίσεις ασφαλείας.

Η ίδια υποστηρίζει πως προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά της έγγραφα.

Μάλιστα, η Κορίνα τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν «φωτογραφίζει» τον επί μακρόν επικεφαλής της ισπανικής υπηρεσίας πληροφοριών Φέλιξ Σανθ Ρολντάν ως το πρόσωπο που απείλησε την ίδια και την οικογένεια της κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στο ξενοδοχείο «Connaught» στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Sunday Telegraph» η 55χρονη γυναίκα αποδίδει σε δράση των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας και μια μυστήρια διάρρηξη στο σπίτι της στο Σροπσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Κορίνα τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν, που ζει στη Βρετανία με τον γιο της, καταγγέλλει πως τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης διεξάγουν μια συντονισμένη εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμησης εις βάρος της και πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας συνεχίζουν να απειλούν την ίδια και να εισβάλλουν σε ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία της.

Θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο ίδιος ο Χουάν Κάρλος. Μάλιστα, η νομική ομάδα της προειδοποιεί με επιστολή της στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για τις ενδεχόμενες διπλωματικές επιπτώσεις που θα έχει η διεξαγωγή μιας δίκης, με την οποία η ίδια θα καταγγέλλει την πραγματοποίηση επιχειρήσεων από Ισπανούς πράκτορες σε βρετανικό έδαφος.

Βέβαια, σύμφωνα και με την εφημερίδα Real, τα πράγματα είναι κάπως μπλεγμένα με τη Δανογερμανίδα επιχειρηματία, αφού φαίνεται ότι έχει μια… ροπή προς τα παλάτια.

Μετά το διαζύγιό της με τον Βρετανό επιχειρηματία Φίλιπ Αντκινς συνδέθηκε και παντρεύτηκε τον Γερμανό πρίγκιπα Γιόχαν Κάζιμιρ τσου Σάιν Βιτγκενστάιν, του οποίου το επώνυμο και τον τίτλο φέρει. Το κανονικό της όνομα είναι Κορίνα Λάρσεν.

Πάντως, ούτε το ισπανικό παλάτι ούτε και η ισπανική υπηρεσία πληροφοριών έχουν σχολιάσει τις καταγγελίες.

Άλλωστε, δεν είναι η μόνη νομική περιπέτεια στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπλεγμένος ο Χουάν Κάρλος. Η ελβετική Δικαιοσύνη ερευνά μια υπόθεση 100 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία φέρεται να έβαλε σε λογαριασμό του Χουάν Κάρλος σε ελβετική τράπεζα το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Tribune de Geneve», τα χρήματα κατατέθηκαν στην τράπεζα Mirabaud και το 2012 δόθηκαν 65 εκατομμύρια εξ αυτών στην Κορίνα τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν.

Ο Χουάν Κάρλος απολαμβάνει ασυλία έναντι ποινικών διώξεων στην Ισπανία, ενώ το Κοινοβούλιο της χώρας αποφάσισε πριναπό λίγους μήνες να μη συστήσει επιτροπή για τη διερεύνηση των οικονομικών σκανδάλων που βαραίνουν τον πρώην βασιλιά.

Οι καταγγελίες της Δανής επιχειρηματία, όμως έχουν γίνει εκτός ισπανικών συνόρων.

Σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση του από τις υποθέσεις του πατέρα του, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί πως έχει ήδη από τον Απρίλιο αποποιηθεί με συμβολαιογραφική πράξη οποιοδήποτε όφελος ή συμμετοχή στην περιουσία του πατέρα του.

Τα σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα της Ισπανίας υποστηρίζουν πως έχουν διαρραγεί και οι προσωπικές σχέσεις του βασιλιά με τον πατέρα του και ότι ο Φελίπε διατηρεί πλέον επαφή μόνο με τη μητέρα του, τη βασίλισσα Σοφία.