MediaDay

Βρανά: «Μη θίγεστε με τη λέξη ‘αναπηρία’, να θίγεστε που δεν έχουν πρόσβαση οι ανάπηροι»

Η ιστορία της Κατερίνας Βρανά, της σπουδαίας Ελληνίδας stand up comedian που χτυπήθηκε πριν από τέσσερα πρόβλημα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι συγκλονιστική.
Εξίσου συγκλονιστικά, όμως, είναι τα λόγια με τα οποία περιγράφει την περιπέτεια που πέρασε και που συνεχίζει να την ταλαιπωρεί, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζει.

Το έκανε με την ίδια δύναμη και τον ίδιο ρεαλισμό στο «2night Show» της Δευτέρας, μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη στιγμή που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της:

«Το 2017 σχεδόν πέθανα. Διάτρηση εντέρου, που οδήγησε σε σηψαιμία και σηψαιμικό σοκ αλλά δεν πέθανα. Αυτό άφησε πάρα πολλά κατάλοιπα», είπε αρχικά η Κατερίνα Βρανά, για να έρθει στο σήμερα και την τωρινή της κατάσταση: «Μιλάω λίγο πιο γρήγορα, πιο καθαρά, κάνω μικρά βήματα, δεν πέφτω».

Παράλληλα, η ίδια σχολίασε και τη λέξη «αναπηρία», για την οποία δέχτηκε κριτική όταν τη χρησιμοποίησε ως παραλλαγή της γνωστής ατάκας της Τζένης Μπότση από τη σειρά «Το σημάδι του Έρωτα», λέγοντας στον Κώστα Μακεδόνα «Τι έγινε Κωστάκη σε γουστάρει η ανάπηρη;».

Συγκεκριμένα, είπε: «Μου είπαν ότι δεν είναι σωστό να αυτοσαρκάζομαι λέγοντας πως είμαι ανάπηρη. Είναι ο επιστημονικός ιατρικός όρος. Μην θίγεστε με τη λέξη, να θίγεστε που δεν υπάρχει πρόσβαση στην Ελλάδα για τους ανάπηρους».