Ξεσπά η Ρένια Λουιζίδου – Δεν ξέρω γιατί οι γιατροί έκλεισαν τα θέατρα, δεν υπήρξε κρούσμα

Στην Μαρία Ανδρέου και στο Enjoy που κυκλοφορεί με την Κυριακάτικη Δημοκρατία έδωσε συνέντευξη η Ρένια Λουιζίδου και μίλησε μεταξύ άλλων για τις βαριές επιπτώσεις του κορονοϊού.

Μιλήσατε πριν για μεγάλη οικονομική κρίση. Στο θέατρο τι γίνεται;

Μας πήραν το κεραμίδι από το κεφάλι. Οι ηθοποιοί είμαστε μια παράξενη κάστα ανθρώπων, που αυτήν την δουλειά δεν την κάνουμε μόνο για επιβίωση, είναι τρόπος έκφρασης. την αγαπάμε πολύ. Μας φαίνεται πολύ παράξενο που απαγορεύεται το θέατρο γιατί κρούσμα δεν υπήρξε σε καμία θεατρική σκηνή. Δεν προέκυψε, δεν διαπιστώθηκε. Υπάρχει θερμομέτρηση, μάσκα, κενά καθίσματα. Στα μέσα μεταφοράς είναι ο ένας άνω στον άλλον και στο θέατρο, που είναι στατικό και με απόσταση, υπάρχει θέμα. Ακόμα και στην εστίαση θα βγάλεις την μάσκα σου για να φας, στο θέατρο δεν θα τη βγάλεις καθόλου, δεν θα κινηθείς…

Δεν ξέρω γιατί οι γιατροί έκλεισαν τα θέατρα. Ίσως γιατί για να φτάσεις στο θέατρο, θα πρέπει να πάρεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς, άρα ακόμα μία μετακίνηση; Στο σκεπτικό αυτό ίσως κινείται και το κλείσιμο των σχολίων. Δυστυχώς, μία χαμένη χρονιά και για τους μαθητές. Εκπαίδευση στο σπίτι; Ανέφικτο. Πόσες οικογένειες έχουν τέσσερα λάπτοπ στο στο σπίτι τους, με τους γονείς σε τηλεργασία και τα παιδιά σε τηλεμάθημα; Χαμένος χρόνος, βάρβαρη διαδικασία να κάνεις μάθημα μέσα από το κινητό της μητέρας σου και να διακόπτεται όταν καλούν τους γονείς σου. Μπράβο στους γονείς και τους μαθητές για την υπομονή τους. Τι να λέμε τώρα, ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα, έχουμε εκπλαγεί όλοι, όπως όταν ακούμε για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και δεν ξέρουμε όταν θα επιστρέψουμε σε αυτήν την κανονικότητα, αν θα είμαστε οκ και αν από όλο αυτό το λουκέτο στην αγορά πόσα εστιατόρια, μαγαζιά, θέατρα θα σταθούν όρθια και θα επιβιώσουν.