Η Ζέτα Θεοδωροπούλου μιλάει για τη ζωή της στην Ιταλία: «Μυρίζει θάνατο εκεί έξω“

Σοκαρισμένη αλλά και πολύ αγχωμένη παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία η Ζέτα Θεοδωροπούλου η οποία εδώ και λίγους μήνες ζει μόνιμα στον Ιταλικό Βορρά με τον ποδοσφαιριστή σύζυγό της Παναγιώτη Ταχτσίδη και τα τρία τους παιδιά.

Η οικογένεια Ταχτσίδη ζει στην πόλη Λέτσε που βρίσκεται στον Νότο και η όμορφη Ζέτα νιώθει ανήμπορη να αντιμετωπίσει την κατάσταση μιας και καθημερινά καταγράφονται πολλοί θάνατοι συνανθρώπων μας λόγω του κορονοϊού.

Ένας λόγος παραπάνω για την ίδια η οποία είναι εγκλωβισμένη στην Ιταλία και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όπως είπε στην Espresso:

«Ξεκίνησε από τρία κρούσματα και μέσα σε 15 μέρες χάθηκαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι. Έτσι ξαφνικά άρχισε να… μυρίζει θάνατο εκεί έξω. Τότε βγήκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως μπαίνει σε καραντίνα όλη η χώρα, ότι βρισκόμαστε πλέον σε κόκκινη ζώνη λόγω του κορονοϊού.

Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα καταλήγαμε σε αυτό το σημείο και δυστυχώς οι αρμόδιοι πιστεύουν πως μας περιμένουν ακόμα δυσκολότερες μέρες, καθώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει.

Ο φονικός ιός έχει σαρώσει σχεδόν όλες τις πόλεις της Ιταλίας και ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τελευταία τους 400 ανά 24ωρο.

Εμείς είμαστε ήδη δύο εβδομάδες μέσα στο σπίτι και δεν γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει αυτό. Δεν επιτρέπεται να βγεις αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ή χωρίς να έχεις πάρει μέτρα προφύλαξης, που είναι η μάσκα και τα γάντια ή δίχως ένα ειδικό έγγραφο που απαιτείται σε περίπτωση που εργάζεσαι.

Οι εικόνες έξω μοιάζουν με αυτές ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Πρωτόγνωρες και λυπηρές. Οι δρόμοι γέμισαν ποντίκια. Τα πάντα είναι κλειστά, εκτός από τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, στα οποία ψωνίζουν ένας ένας και σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και αν την επόμενη μέρα θα βρούμε στην αγορά τα απαραίτητα ή αν κάποια μέρα φτάσουν στο σημείο να κλείσουν ακόμη και τα σούπερ μάρκετ», είπε φανερά σοκαρισμένη η Ζέτα Θεοδωροπούλου.