Απαλλάχθηκαν Ψυχάρης και Μαρινάκης για τα χρέη του Βήμα 99.5

Λίγες ώρες πριν η «Alter Ego» του Βαγγέλη Μαρινάκη αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία του Mega για 33.999.999 ευρώ, οι εργαζόμενοι ενός άλλου πρώην μέσου της, του Βήμα 99.5, δικαιώνονταν εν μέρει στα δικαστήρια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ, μετά την κατάθεση αγωγής εναντίον της «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» (λειτουργούσε τον σταθμό), του Σταύρου Ψυχάρη (τότε πρόεδρος του ΔΣ της), της «Alter Ego ΜΜΕ Α.Ε.» («κληρονόμησε» από τον ΔΟΛ τις μετοχές της) και του Βαγγέλη Μαρινάκη (ιδιοκτήτης της «Alter Ego»), αποδείχθηκε ότι όντως υπάρχουν οφειλές σε αυτούς, αλλά μόνο από την εταιρεία που λειτουργούσε τον Βήμα 99.5. Οι υπόλοιποι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες και τις όποιες υποχρεώσεις.

Πλέον, οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού θα πρέπει να περιμένουν να εξοφληθούν

Ιδού η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας:

Στα τέλη του Οκτώβρη «βγήκε» η απόφαση της αγωγής των εργαζομένων του «Βήμα FM», στην πλειοψηφία τους τεχνικοί-μέλη της Ένωσης, κατά της εταιρείας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» που λειτουργούσε τον ραδιοσταθμό, του προέδρου του Δ.Σ. της, Σταύρου Ψυχάρη, της τωρινής μεγαλομετόχου αυτής, «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» και του ιδιοκτήτη της, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πέρασαν, μόνο, 10 μήνες για να διαπιστωθεί ότι πράγματι οφείλονται οι μισθοί στους εργαζόμενους της εταιρείας του «Βήμα FM».

Ενώ, όμως, η εταιρεία οφείλει τα χρήματα αυτά στους εργαζόμενους, τόσο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (Ψυχάρης) όσο και ο κύριος μέτοχος (Μαρινάκης) απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους.

Εντελώς συγκυριακά, δύο μέρες μετά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε 34.000.000€ για τον πλειστηριασμό του MEGA, της εταιρείας που πτώχευσε, των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι και άνεργοι και των ιδιοκτήτων που «κάνουν ζωάρα»…

Για τα χρέη προς τους εργαζόμενους φταίει μόνο η επιχείρηση, δηλαδή ποιος; ΚΑΝΕΙΣ! Ζήτω η τρέλα!!

Δεν θα εισέλθουμε στις λεπτομέρειες της απόφασης που, παραδόξως, απαλλάσσει ευθυνών τον Ψυχάρη αναφέροντας πως ο Δ.Ο.Λ. «οδηγήθηκε» σε ειδική διαχείριση, ενώ εδώ μιλάμε για άλλη εταιρεία, συγκεκριμένα την «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.», τις μετοχές της οποίας πήρε η ALTER EGO του Μαρινάκη κατά 99,75%… Άδικος κόπος!

Στην Ελλάδα του 2020 η δικαιοσύνη, η πολιτεία και τα όργανά τους εξυπηρετούν τις ολιγαρχίες και όχι τους πολίτες. Σιγά μη χαλάσει την καριέρα του καθένας από αυτούς για τον κάθε πικραμένο…

Όταν το 2017 βρέθηκε απέναντι μας ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταλάβαμε πολύ γρήγορα πως πρόκειται για τον «Σερίφη του Νόττιγχαμ» και όχι για τον «Ρομπέν των Δασών», γνωρίζαμε ακόμη πως έχουμε μπροστά μας Μαραθώνιο και όχι αγώνα ταχύτητας. Το έργο είναι στην αρχή του, ακόμη δεν έχει Τζόκερ…