Η Apple έχει «απειλήσει να αποκλείσει» το Twitter από το App Store

Ο Elon Musk έχει βάλει στο στόχαστρό του τις πολιτικές της Apple για το App Store, ισχυριζόμενος πως η εταιρεία έχει «απειλήσει να αποκλείσει» το Twitter από το κατάστημά της. Όπως λέει, η Apple «δεν θα μας πει γιατί» έχει προβλήματα με το Twitter.

Σε tweets που δημοσίευσε ο Musk, τάχθηκε κατά του «φόρου» 30% της Apple στις αγορές εντός εφαρμογής και ισχυρίστηκε ότι ο ιδιοκτήτης του App Store έχει «λογοκρίνει» άλλους προγραμματιστές. Ακόμα, είπε ότι η Apple «έχει σταματήσει να διαφημίζεται στο Twitter» (όπως και οι μισοί διαφημιστές, βέβαια, τον τελευταίο μήνα) και διερωτήθηκε αν η Apple μισεί την «ελευθερία του λόγου».

Η κόντρα μεταξύ Twitter και Apple δεν ξεκίνησε τώρα. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τους New York Times, ο πρώην επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, Yoel Roth, είπε ότι οι αναθεωρητές του App Store της Apple συχνά επισήμαναν περιεχόμενο στο Twitter κατά τη διαδικασία ελέγχου εφαρμογών.

«Την εποχή μου στο Twitter, εκπρόσωποι των καταστημάτων εφαρμογών εξέφραζαν τακτικά ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο που ήταν διαθέσιμο στην πλατφόρμα μας», έγραψε, προσθέτοντας ότι είχαν επισημάνει περιπτώσεις ρατσιστικών προσβολών και γυμνού στην υπηρεσία.

Θυμίζουμε πως ο επικεφαλής του App Store, Phil Schiller, απενεργοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter μετά την εξαγορά του Musk, ένα σημάδι ότι τα στελέχη της Apple δεν είναι ικανοποιημένα με την κατεύθυνση που οδεύει το Twitter, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες συγκρούσεις στο μέλλον.