Και δεύτερη εκπομπή για τη Βίκυ Φλέσσα στην ΕΡΤ

Η εκπομπή «Στα Άκρα» έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην ΕΡΤ, με μια μικρή διακοπή όταν η Βίκυ Φλέσσα αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική, το 2019, χωρίς επιτυχία εντέλει.

Μάλιστα η εν λόγω εσωτερική παραγωγή για την εκπομπή «Στα άκρα», ανανεώθηκε με κόστος 807 ευρώ ανά επεισόδιο και συνολικά 12.105 ευρώ.

Παράλληλα όμως η Φλέσσα συμπαρουσιάζει και μια δεύτερη εκπομπή, κρατική κι αυτή. Πρόκειται για το «Σέ Προσκυνώ, Γλώσσα», μαζί με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη και καταπιάνεται με θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας. Η εκπομπή έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στο Κανάλι της Βουλής και προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 19:00 το απόγευμα, αλλά και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 22:00.

«Δεδομένου ότι η κρίση ποιότητας στη γλωσσική μας επικοινωνία αποτελεί μέρος της γενικότερης κρίσης αξιών, η προβολή της εκπομπής στόχο έχει να τονίσει την αντίληψη ότι η γλώσσα -και δη, η ελληνική- έχει κατ’ εξοχήν αυθύπαρκτη αξία και δεν είναι απλώς ένα “εργαλείο”, καθώς και ότι αποτελεί πρώτιστο φορέα πολιτισμού», αναφέρει το intro της νέας εκπομπής.

Παράλληλα, ο τηλεοπτικός σταθμός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων εμπλουτίστηκε και με την εκπομπή «Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο» με τη Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστρι­ακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καταπιάνεται με κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας, που επηρέασαν αλλά και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.