Emily in Paris: Εξαλλοι οι Γάλλοι με την νέα σειρά του Netflix

Η ρομαντική σειρά Emily in Paris έγινε σε ελάχιστο διάστημα ένα από τα φαινόμενα του Netflix και θα μπορούσε να είχε γίνει το νέο Sex and the City. Αντ’αυτού κατέληξε να δυσαρεστήσει τους Γάλλους και να μπει στο στόχαστρο κριτικής.

Ωστόσο, ο δημιουργός της είναι άνθρωπος που κάνει μόνο επιτυχίες: Είναι διάσημος για τη δημιουργία της τηλεοπτικής σειράς Beverly Hills, 90210, Melrose Place, Sex and the City και τώρα Emily in Paris. Ο σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς Darren Star, 59 ετών είναι από αυτούς που δεν απέτυχαν ποτέ. Του οφείλουμε μερικά μεγάλα hits τα οποία, καθένα στο είδος του, άφησαν εποχή. Στις σειρές του πρωταγωνίστριες είναι δυναμικές γυναίκες, με τσαγανό και ετοιμόλογες, ισχυρές γυναίκες.

Παρόλα αυτά, τον κατηγορούν ότι στη σειρά Emily in Paris χρησιμοποίησε μόνο κλισέ για το Παρίσι, στα επεισόδια που είναι διαθέσιμα στο Netflix από τις αρχές Οκτωβρίου. Για παράδειγμα, η ηρωίδα την οποία ενσαρκώνει η Lily Collins (κόρη του Φιλ Κόλινς) ντύνεται με ρούχα που υπερβαίνουν το μπάτζετ της, μένει σε ένα δωμάτιο υπηρεσίας που είναι τεράστιο (πράγμα που δεν υπάρχει στο Παρίσι) και παρουσιάζει τους Γάλλους ως εγωπαθείς και εσωστρεφείς, μανιώδεις καπνιστές ή περιορισμένων δυνατοτήτων άτομα.

Στο Φεστιβάλ Cannesséries, ο δημιουργός της σειράς θέλησε να εξηγήσει την τακτική του και να δικαιολογήσει κάποια πράγματα. «Ήθελα πραγματικά να κάνω γυρίσματα στο Παρίσι για να είναι αυθεντικά. Ήθελα να προσφέρω στους τηλεθεατές μια μοναδική εμπειρία», δήλωσε ο Darren Star σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο όμως δεν του έδωσε τη δυνατότητα να απαντήσει στις επικρίσεις.
Ο δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών Beverly Hills, Melrose Place ή Sex and the City δήλωσε ότι είναι «γαλλόφιλος» και ότι έμεινε 11 μήνες στο Παρίσι για να μπει στο πετσί των πρωταγωνιστών του. «Πάντα ήθελα να μείνω σε αυτή τη χώρα και με αφορμή την σειρά πραγματικά μπόρεσα και το έζησα. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να συνεχίσω να το κάνω με τον Δεύτερο Κύκλο της σειράς», είπε.

Ο όμορφος πρωταγωνιστής της σειράς, «Γκαμπριέλ», ο σεφ με τον οποίο είναι κρυφά ερωτευμένη η ηρωίδα, τον οποίο ενσαρκώνει ο Γάλλος ηθοποιός Lucas Bravo προσπαθεί με βροχή συνεντεύξεων να υπερασπιστεί το δημιούργημα του Darren Star. «Αυτό που κάναμε εκπροσωπεί μόνο μια όψη του Παρισιού», δήλωσε στο Cosmopolitan. «Ωστόσο, οι Γάλλοι που διαμαρτύρονται για τα κλισέ της σειράς, έχουν δίκιο. Εμείς, από την άλλη, εκπροσωπούμε μια μοναδική όψη του Παρισιού. Το Παρίσι είναι μια από τις πιο πολυπρόσωπες πόλεις στον κόσμο. Εχουμε πολλούς τρόπους σκέψης και διαφορετικές εθνικότητες ανθρώπων. Ο οποιοσδήποτε αν θελήσει να διηγηθεί μια ιστορία για το Παρίσι θα πρέπει να επιλέξει την δική του οπτική γωνία».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, αντίθετα, η σειρά Emily in Paris έγινε τεράστια επιτυχία. «Η πραγματικότητα είναι τόσο δύσκολη αυτό το διάστημα που οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν. Δέχομαι δύο τύπους μηνυμάτων, μετά τη σειρά: το πρώτο από ανθρώπους που επισκέφθηκαν το Παρίσι και είναι λυπημένοι γιατί θέλουν οπωσδήποτε να ξαναπάνε και το δεύτερο από ανθρώπους που δεν το έχουν ακόμη επισκεφθεί και θέλουν οπωσδήποτε να το κάνουν», πρόσθεσε ο «Γκάμπριελ».