Επιστρέφει ο Radio Gold

Το καλοκαίρι του 2008 το Radio Gold σταμάτησε να εκπέμπει στα FM της Αθήνας, έχοντας πουλήσει τη συχνότητά του στους 103.3 στην οικογένεια Μπόμπολα. Σχεδόν 12,5 χρόνια αργότερα, το ιστορικό classic rock ραδιόφωνο βρήκε νέο «σπίτι» στα ερτζιανά της πόλης, καθώς από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, θα βγαίνει με 48ωρο συνεχές πρόγραμμα μέσα από τους 94.3 του Ελλάδα FM.

Τα αποκαλυπτήρια της συνεργασίας έκανε ο ίδιος ο Νίκος Μαστοράκης μέσα από τα social media. Μιλώντας στο Newsit και τον Γρηγόρη Μελά, έκανε λόγο για «δύο ραδιόφωνα αντί για ένα» στην ίδια συχνότητα, με το Radio Gold να εκπέμπει από τις 05.00 του Σαββάτου μέχρι τις 05.00 της Δευτέρας. «Η εναλλαγή προφίλ ανάμεσα σε μας και τον Ελλάδα 94.3 θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τους ακροατές του σταθμού, ενώ και οι μουσικές μας επιλογές κάπου συναντώνται, επομένως η “παντρειά” μόνο επιτυχής μπορεί να είναι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος Μαστοράκης δίνει και το, γνώριμο εννοείται, στίγμα του σταθμού: «Το RG υπήρξε πάντα ριζοσπαστικό τόσο τεχνολογικά όσο και μουσικά: Το πρώτο και μόνο ραδιόφωνο που έπαιξε αποκλειστικά sixties και λίγο αργότερα αποκλειστικά classic rock έτσι που να λέμε άφοβα ότι οι fans (δεν τους λέω “ακροατές” γιατί συμμετέχουν σε όσα κάνουμε) να είναι μεν διαφορετικών γενεών αλλά με κοινή την αγάπη τους για τα μεγάλα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες των 70s και 80s και τα super hits που δεν ξεπεράστηκαν ποτέ».

Ήδη από την αρχή της σεζόν, ο Ελλάδα 94.3 του Δήμου Τσαπαλιάρη συνεργάζεται και με την «Εστία Επενδυτική» του Γιάννη Φιλιππάκη και με τον Γιώργο Τράγκα, για την στελέχωση του καθημερινού ενημερωτικού του προγράμματος.