Για αυτό έριξε… άκυρο στον ΣΚΑΪ ο Μελέτης Ηλίας

Στο περιοδικό “7 ΜΕΡΕΣ tv” έδωσε συνέντευξη ο Μελέτης Ηλίας, ο οποίος απάντησε και για το λόγο που αρνήθηκε να παρουσιάσει τηλεπαιχνίδι στον ΣΚΑΙ.

Ξεκινώ με τη σειρά-στοίχημα της ΕΡΤ, η οποία, έπειτα από αρκετά χρόνια, επενδύει στη μυθοπλασία. Γιατί θα αγαπήσουμε «Τα καλύτερά μας χρόνια»;

Η σειρά διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο της χώρας. Το σίριαλ αναφέρεται σε μια οικογένεια που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της παρά τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Το πρώτο επεισόδιο ξεκινά με την είσοδο της τηλεόρασης στο σαλόνι της οικογένειας, που είχε μεν θετικά στοιχεία, γιατί άνοιξε στους ανθρώπους ένα παράθυρο στον κόσμο, στον αντίποδα όμως τους αποξένωσε. Οι άνθρωποι έπαυσαν να μιλάνε, να ζουν στην ουσία όπως πριν. Ο νοσταλγικός τόνος που έχει η σειρά, εμάς, τουλάχιστον, που αυτή τη στιγμή τη γυρίζουμε , μας έχει αγγίξει πάρα πολύ και θεωρώ πως θα αγγίξει και τους τηλεθεατές.

Παρότι δέχτηκες μια δελεαστική πρόταση από τον ΣΚΑΙ να παρουσιάσεις τηλεπαιχνίδι, το αρνήθηκες. Ο λόγος;

Το φοβήθηκα. Ένιωσα ότι είναι έξω από τα νερά μου. Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ. Τη στιγμή που έγινε η πρόταση είχα γυρίσματα για ένα σίριαλ και ήμουν εν μέσω περιοδείας. Δεν είχα λόγο. Από τη στιγμή που δόξα τω Θεώ έχω δουλειά ως ηθοποιός, θεωρώ ότι όποια άλλη ενασχόληση πρέπει να είναι προαιρετική.

Σε τρόμαξε ο αναγκαστικός εγκλεισμός μας;

Με σόκαρε. Οφείλω να ομολογήσω όμως πως αρχικά ευχαριστήθηκα τις οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά. Όταν πέρασε το πρώτο διάστημα και διαπίστωσα ότι η συνθήκη δεν αλλάζει, ήταν αγχωτικό. Έπρεπέ να είμαστε τρομερά προσεκτικοί με τις ευπαθείς ομάδες, να μην έρθουμε σε επαφή με τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Ήταν δύσκολα. Ακόμα ο κίνδυνος υπάρχει. Δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε. Στο γύρισμα προσπαθούμε όσο μπορούμε να τηρούμε τους κανόνες.