ΕΡΤ: 105 εργαζόμενοι έκαναν τεστ για κορωνοϊό – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Αρνητικά ήταν και τα 105 αποτελέσματα των τεστ στην ΕΡΤ για την ανίχνευση του COVID – 19. Τους ελέγχους διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ το τριήμερο 15 – 17 Ιουλίου, 105 εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης υποβλήθηκαν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Τα μοριακά τεστ έκαναν εργαζόμενοι και από τις πέντε Γενικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ, χωρίς να παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα του κορονοϊού, καθώς μοναδικό κριτήριο για την επιλογή των υπαλλήλων – δημοσιογράφων, τεχνικών, εικονοληπτών, καθαριστριών κ.ά.- ήταν οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους, όπως για παράδειγμα οι κλειστοί χώροι των studio και των μοντάζ, καθώς και οι αίθουσες εργασίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι “με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ ανάλογοι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στο εξής τακτικά στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ – και εννοείται σε εθελούσια βάση – στο πλαίσιο της προληπτικής τακτικής που ακολουθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι μολονότι στην ΕΡΤ – απ’ όλα τα ΜΜΕ – εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν η μόνη που κατόρθωσε στη διάρκεια του lock down να έχει συνεχή ροή ενημέρωσης, καθώς στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αλλά και στα άλλα κτήρια όπου στεγάζεται η ΕΡΤ, από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του ο νέος ιός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και κυρίως την προστασία της υγείας των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.