ΕΣΗΕΑ: «Δημοσιογράφοι έχετε καθοριστικό έργο και ρόλο»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών με αφορμή τις σημερινές συνθήκες, αλλά και την μεγάλη προσοχή που οφείλουν να δώσουν όλοι οι δημοσιογράφοι. Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται:

«Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ενημέρωση των πολιτών κάτω από τις δυσκολότατες συνθήκες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Σ’ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία ο Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτελούν σημαντικό και καθοριστικό έργο. Οι δημοσιογράφοι καθημερινά με αυταπάρνηση ανοίγουν ένα παράθυρο στον κόσμο, για τους πολίτες που πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους .

Σε αυτή τη μάχη της ζωής οι δημοσιογράφοι έχουν τη δική τους καθοριστική συμβολή, πάντα με σεβασμό στον κώδικα δεοντολογίας καθώς οι πολίτες περιμένουν:

-Πραγματικές και καλά διασταυρωμένες ειδήσεις

-Ενημέρωση για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για να προστατευθούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν τους γύρω τους και

-Πληροφορίες με ψυχραιμία, χωρίς επιπόλαιη διαχείριση και ερμηνεία των επίσημων ανακοινώσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είναι δίπλα στους συναδέλφους και τους υπενθυμίζει ότι για τη δική τους προστασία πρέπει να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που συνιστούν οι αρμόδιες αρχές και να τονίζουν στους πολίτες τόσο την αναγκαιότητα όσο και τον τρόπο εφαρμογής τους, ώστε να αντιμετωπιστεί με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες ο ιός.

Αυτή τη μάχη που δίνει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία θα την κερδίσουμε…».