Εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών: Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΡΤ

Οι μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών με αυτοκίνητα (OB VAN HD) στην χώρα, έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ.

Οι δώδεκα ελληνικές εταιρείες διαμαρτύρονται για μείωση μέχρι και 70% στις τιμές των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας:

ΠΡΟΣ:ΕΡΤ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Κοινοποίηση

Υφυπουργό πάρα τω Πρωθυπουργώ κ. Λιβάνιο Θεόδωρο

Πρόεδρο ΕΡΤ κ. Ζούλα Κωσταντίνο

Δ/Σύμβουλο κ. Γαμπρίτσο Γεώργιο

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με έκπληξη διαπιστώσαμε τη Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021 σε ανάρτησή Σας στη Διαύγεια την ματαίωση της διαδικασίας κατάρτισης αναφορικά με το Μητρώο Παρόχων Τηλεοπτικού Περιεχομένου, βάσει της από 07/12/2020 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στην πρόσκληση αυτή, ο τιμοκατάλογος για τα OB VAN HD ήταν μειωμένος κατά 20% από τον τιμοκατάλογο που υπάρχει και συνεχίζει έως σήμερα.

Προς μεγαλύτερη μας έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα 03/02/2021 την έκδοση μιας νέας Ανοιχτής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με προθεσμία μόλις έξι ημερών (9-02-2021) για εγγραφή στο Μητρώο Παρόχων Τηλεοπτικού Περιεχομένου, με τιμοκατάλογο σε ό,τι έχει να κάνει με τα OB VAN HD που εμφανίζεται μειωμένος κατά 50% του προηγουμένου! Δηλαδή, συνολικά 70% μείωση(!!!) από τον τιμοκατάλογο του Μητρώου που ήδη υπάρχει από το 2016 και οποίος είναι σε ισχύ έως και σήμερα.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως ο τεχνικός εξοπλισμός των OB VAN ΗD που διαθέτουμε B5ίναι άριστης ποιότητας και τεχνολογίας, απόλυτα σύμφωνος με τις υψηλές προδιαγραφές που αιτείστε, και ως τούτου, στοιχίζει μαζί με την κατασκευή των αυτοκινούμενων οχημάτων αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το δε απασχολούμενο προσωπικό είναι έμπειρο, απόλυτα καταρτισμένο, ικανό να ανταπεξέλθει στις πιο απαιτητικές παραγωγές.

Σας καλούμε, λοιπόν, να αξιολογήσετε ξανά και με βάση τα παραπάνω και τα πραγματικά δεδομένα που υπάρχουν, την όλη προσέγγισή σας αναφορικά με τον τιμοκατάλογο, αναθεωρώντας την πρότασή σας, η οποία καταφανέστατα εμπεριέχει στοιχεία άδικης και εσφαλμένης εκτίμησης, η οποία υποσκάπτει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας, καθιστώντας την συνεργασία μας «λεόντειο» και δη καταπλεονεκτική υπέρ Σας και ζημιογόνο για εμάς.

Από την πλευρά μας προτιθέμεθα και προτείνουμε (την μια ακόμη) μείωση στα OB VAN ΗD με βάση τα όσα προδιαγράφονταν στην Πρόσκλησή σας στις 07/12/2020, επιπλέον 10%.

Δηλαδή, συνολικώς από τον προηγούμενο τιμοκατάλογο και τον ισχύοντα, το συνολικό ποσό της μείωσης να ανέλθει στο ύψος του 30%, ποσοστό που οριακά θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά μας και την πλήρη και απόλυτη ανταπόκριση στις υψηλές απαιτήσεις της καθόλα σημαντικής συνεργασίας μας.

Με εκτίμηση και απόλυτο σεβασμό στη συνεργασία μας, αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση.

Οι εταιρείες παραγωγής

BAV MEDIA – ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΙΝΑ TV – ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΙΓΛΙΑΤΗΣ

ABC PRODUCTION

ASTARTI PRODUCTIONS

Ι. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ – SPOOKY ENTERTAIMENT

ΑΦΟΙ ΛΙΛΙΑΜΤΗ

ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΤΑΚΗΣ

ΒΤΕ ΔΑΜΑΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ι. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

PAP MEDIA

ICON

N. ΜΠΟΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ ΚΟΥΙΤΖΟΓΛΟΥ ΜΟΝ ΙΚΕ