Ευρωεκλογές 2024: Οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές που εκλέγονται

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Singular Logic που παρουσιάζει το ΥΠΕΣ, έχει ολοκληρωθεί και η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους που μπήκαν στη μάχη με στόχο μια θέση στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου.

Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με ποσοστό 28,31% και 7 έδρες.

Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,92% και 4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 12,79% και 3 έδρες, η Ελληνική Λύση με 9,30% και 2 έδρες, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 9,25% και 2 έδρες, η Νίκη με 4,37% και μία έδρα, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,40 % και μία έδρα και η Φωνή Λογικής, με 3,04% και μία έδρα.

Ξεκάθαρη πρωτιά Αυτιά στη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 7 ευρωβουλευτές. Πρώτος στη μάχη των σταυρών ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος συγκέντρωσε 306.029 σταυρούς, σχεδόν 50.000 περισσότερους από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στην τρίτη θέση έρχεται Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Στην 4η θέση είναι ο Φρέντι Μπελέρης ενώ ακολουθούν Ελεονώρα Μελέτη Μανώλης Κεφαλογιάννης (159.705) και Δημήτρης Τσιόδρας Έκτος ευρωβουλής μένουν οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, Στέλιος Κιμπουρόπουλος και Μαρία Σπυράκη.

Στην Ευρωβουλή ο Νίκος Παππάς

Τέσσερις ευρωβουλευτές εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος είναι ο Κώστας Αρβανίτης ενώ ακολουθεί ο Νίκος Φαραντούρης. Η τετράδα των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει με τον Νίκο Παππά και την Έλενα Κουντούρα. Η Σοφία Μπεκατώρου μένει αρκετά πίσω στην 5η θέση.

Εκτός ευρωβουλής ο Ζαγοράκης

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 3 ευρωβουλευτές. Πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Παπανδρέου, Ακολουθεί ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Μένει εκτός εδρών ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης ενώ ο στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη και γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος κατετάγη 7ος. Εκτός ευρωβουλής και ο Θεόδωρος Ζαγοράκης ο οποίος σε αυτές τις εκλογές ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Η Ελληνική Λύση εκλέγει δύο ευρωβουλευτές, τον Εμμανουήλ Φράγκο και την Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Οι δυο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Λευτέρης Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης επανεκλέγονται.

Την έδρα της Νίκης καταλαμβάνει ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης.

Από την Πλεύση Ελευθερίας εκλέγεται ευρωβουλευτής η Μαρία Ζαχαριά.

Η Φωνή Λογικής εκλέγει επίσης έναν ευρωβουλευτή. Την έδρα παίρνει με μεγάλη διαφορά σε σταυρούς η πρόεδρος του κόμματος, Αφροδίτη Λατινοπούλου.