Φωτιά – Επιστολή διαμαρτυρίας από ΕΣΗΕΑ σε Χαρδαλιά!

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά έστειλε η ΕΣΗΕΑ. Η Ένωση διαμαρτύρεται για τον τρόπο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες η ενημέρωση για τις εν εξελίξει φωτιές από τον κ. Χαρδαλιά.

«Απαιτούμε να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΣΗΕΑ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα, για το γεγονός ότι αρνείστε να δεχθείτε και να απαντήσετε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όταν κάνετε επίσημες ενημερώσεις. Τα διαγγέλματα κύριε Υπουργέ, δεν εξυπηρετούν, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ούτε τον θεσμικό ρόλο ούτε την ουσία της δημοσιογραφικής αποστολής που είναι να ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις και τις πτυχές των γεγονότων.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Απαιτούμε λοιπόν να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται».