Καναλάρχης ο Γιώργος Πατούλης!

Στην αγορά του περιφερειακού σταθμού Attica TV προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν εισηγήσεων του Γιώργου Πατούλη στο περιφερειακό συμβούλιο.

Το οποίο συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την σχετική απόφαση «σύναψης προγραμματικής σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ασπροπύργου και της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου ATTICA TV», στην επόμενη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.

Η συνεργασία περιλαμβάνει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος παροχής υπηρεσιών αναφορικά με την ανάληψη και εκτέλεση τηλεοπτικών παραγωγών. Κόστος; 210.040,65 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

To Attica TV είναι το κανάλι του δήμου Ασπροπύργου που υπάγεται στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Ως σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει στις 20 Μαρτίου 1997 ως Θριάσιο TV. Από τον Ιούλιο του 2010 ο σταθμός εκπέμπει ψηφιακά μέσω της Digea ενώ από τα μέσα του 2012 συνεργάζεται με το θρησκευτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης 4Ε για αναμετάδοση των εκκλησιαστικών εκπομπών. Στις 7 Μαΐου 2015, ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης αγόρασε το 51% των μετοχών του, εντάσσοντάς το στο νεότευκτο τηλεοπτικό δίκτυο της HellasNet, ιδιοκτησίας του ίδιου.

Ένα χρόνο αργότερα, η σύλληψη του εφοπλιστή μετά από διεθνές ένταλμα των ολλανδικών αρχών για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση στην οποία εμπλέκεται και η HellasNet, έγινε η αιτία να επιστραφεί το 51% των μετοχών του δημοτικού καναλιού το οποίο στα τέλη του 2016 αποχώρησε οριστικώς από την HellasNet και επανήλθε στο παλιό του πρόγραμμα.

Από το 2018 το Attica TV συνεργάζεται με τον χρηματιστηριακό τηλεοπτικό σταθμό SBC ενώ και οι δυο σταθμοί μεταδίδουν το πρόγραμμά τους ο ένας στον άλλο. Μέσω του SBC, ο σταθμός μεταδίδεται και από την συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote TV, στην θέση 654.