Οι 4 σειρές που κόβονται από το πρόγραμμα τη νέα σεζόν

Τα προβλήματα που άφησε πίσω του η τρύπα στο ΕΚΟΜΕ σε συνδυασμό με τη νέα προσέγγιση των επιχορηγήσεων δεν άφησαν πολλά περιθώρια στα τηλεοπτικά κανάλια για την ανανέωση σειρών που βρίσκονταν μετά τη δεύτερη σεζόν της ζωής τους στον αέρα. Έτσι κάποιες πολυαγαπημένες σειρές έπρεπε να «κοπούν» από την ελληνική μυθοπλασία χωρίς ο λόγος να είναι η χαμηλή τηλεθέαση.

Οι 4 πιο χαρακτηριστικές σειρές που βρέθηκαν σε αυτήν την κατηγορία είναι οι εξής:

«Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»

Αυλαία ρίχνει, μετά από 11 συναπτές σεζόν προβολής, το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» του Alpha, που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη. Ολοκληρώνει την επιτυχημένη πορεία της διατηρώντας τον τίτλο της μακροβιότερης κωμικής ελληνικής σειράς.

Αν και αρχικά τα στελέχη του σταθμού σκέφτονταν να δώσουν το πράσινο φως, τελικά το πλάνο αυτό δεν προχώρησε. Η παραγωγή μυθοπλασίας ξεκίνησε το 2013 και είναι βασισμένη στην ισπανική σειρά «Σκηνές γάμου».

Όσο για το φινάλε της σειράς ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στον ALPHA; Ο ηθοποιός Τόλης Παπαδημητρίου σε συνέντευξη στο περιοδικό MΥtv και τη δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα, αποκάλυψε πως το τέλος θα είναι γλυκόπικρο και ίσως όχι αυτό που περιμένουν οι περισσότεροι τηλεθεατές, κάνοντας λόγο γι αμία πολύ ωραία ανατροπή.

«Έρωτας φυγάς»

Πρόωρα φαινόταν ότι θα ολοκληρωνόταν η επιτυχημένη σειρά του OPEN «Έρωτας Φυγάς» όταν τον Δεκέμβριο του 2023 οι ηθοποιοί της σειράς αποκάλυψαν, ότι ενημερώθηκαν για την απόφαση διακοπής της μέσω email. Όπως ήταν αναμενόμενο, η δυσαρέσκεια των συντελεστών υπήρξε τεράστια, με τους τηλεθεατές να υποστηρίζουν από τη μεριά τους πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει λογική εξήγηση.

Η απόλυτη ανατροπή στο τηλεοπτικό σκηνικό: Η σειρά που αλλάζει κανάλι στη μέση της σεζόν για να γλιτώσει το οριστικό «κόψιμο»
Σε μία σπάνια όμως κίνηση, η παραγωγή της σειράς, που έβλεπε ότι δεν ήταν δημιουργικοί οι λόγοι του «κοψίματος» αλλά οικονομικοί, έκλεισε νέα συμφωνία με άλλο κανάλι για να συνεχιζόταν εκεί ο Έρωτας Φυγάς. Ο ΑΝΤ1 ήταν αυτός που ανέλαβε τη σειρά, με τα νέα επεισόδια να μπαίνουν και στην ψηφιακή πλατφόρμα του, τον ΑΝΤ1+.

Τελικά η σειρά δεν μπόρεσε να ανανεωθεί για ακόμα ένα έτος και έριξε αυλαία με το τελευταίο επεισόδιο του «Έρωτα Φυγά» να προβάλλεται το βράδυ της Παρασκευής 5/07 από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

«Το Ναυάγιο»

Στο στρατόπεδο του Mega υπήρχε πρόθεση για να υπάρξει νέος κύκλος στην πολύ επιτυχημένη σειρά το «Ναυάγιο», κάτι για το οποίο είχαν ενημερωθεί οι συντελεστές. Η σειρά όμως δε θα συνεχιστεί  καθώς δεν ήταν δυνατό να «τραβήξουν» την ιστορία οι συντελεστές χωρίς να ξεφύγουν πολύ από την original υπόθεση που ήταν πολύ συγκεκριμένη αφού στηριζόταν σε αληθινά γεγονότα που είχαν συγκλονίσει την Ελλάδα.

Το μεγάλο φινάλε της σειράς προβλήθηκε το βράδυ της 30/6 στο Mega.

«Παράδεισος των κυριών»

Το φινάλε για τον Παράδεισο των κυριών ήρθε και γι’ αυτή τη σειρά μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης σεζόν και ήταν από τον Οκτώβριο του 2023 υπήρχαν τα πρώτα ρεπορτάζ που έδειχναν ότι δε θα υπάρξει ανανέωση και πράσινο φως για τρίτη σεζόν.

Η δραματική σειρά του Alpha έριξε αυλαία στις 24/6 με ένα βιαστικό φινάλε που προσπάθησε να χωρέσει τα πάντα σε ένα επεισόδιο, δύο γάμους, δύο θανάτους, δύο γεννήσεις, μία συμφιλίωση, ένα μεγάλο μυστικό και μία επιστροφή με τους ήρωες να αναζητούν τη δική τους προσωπική λύτρωση στην ιστορία, μετά τις περιπέτειες και τα βάσανα που αντιμετώπισαν.