Πήρε έγκριση το… Πατούλης TV!

Με οριακή ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατάφερε να εγκριθεί, δηλαδή, η απόφαση για την αγορά προγράμματος από το Attica TV του Δήμου Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια θα αγοράσει 8 ώρες πρόγραμμα από το Attica TV, αντί 42.000 ευρώ το μήνα.

Ο στόχος είναι σύμφωνα με τη διοίκηση Πατούλη να ενισχυθεί η προβολή του έργου της περιφέρειας και να ενημερώνονται οι πολίτες της.

Τα εν λόγω θα επιτευχθούν με την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, την τηλεοπτική κάλυψη εκδηλώσεων και την προβολή σποτ. Στα έξοδα περιλαμβάνονται οι αμοιβές 16 δημοσιογράφων, 3 οπερατέρ, 1 σκηνοθέτη, 1 ηχολήπτη, δύο οδηγών, δύο μοντέρ, αγορά εξοπλισμού 6.500 ευρώ τον μήνα, καύσιμα 8.000 ευρώ, διοικητικές αμοιβές 5.000 ευρώ. Ακόμη και ενοίκια 15.000 και συνδρομή στην Digea 10.000 ευρώ μηνιαίως!

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει συνολικό κόστος 42.000 ευρώ τον μήνα και η σύμβαση έχει προϋπολογισμό 210.000 καθώς καλύπτονται 5 μήνες ενώ, όπως είπε ο κ. Πατούλης, θα συσταθεί επιτροπή που θα αποφασίσει ποια θα είναι η συνέχεια του εγχειρήματος.

Από τη συζήτηση στο χθεσινοβραδινό Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έλειψε η ένταση και η σκληρή αντιπαράθεση. Ο Γιώργος Πατούλης ανέλαβε ο ίδιος να υπερασπιστεί την αγορά του τηλεοπτικού χρόνου, μιλώντας Από την πλευρά της παράταξης Δούρου μίλησε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καραμάνος που σημείωσε ότι η Περιφέρεια «μισοαγοράζει» το Attica Tv χωρίς μελέτη και κοστολόγιο. Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς επικαλέστηκε νομικά κενά που μπορεί να μπλοκάρουν την απόφαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Πάντως, παραδέχθηκε ότι η περιφέρεια έχει επικοινωνιακό έλλειμμα θυμίζοντας τις εποχές που η διοίκηση Δούρου έκανε έργα όπως την νέα παραλιακή λεωφόρο αλλά τα κανάλια έδειχναν μόνον το μποτιλιάρισμα…