Πόλεμος ανακοινώσεων για την εμφάνιση Παπαγεωργόπουλου σε εκπομπή της TV100

Την αντίδραση παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η συμμετοχή του τέως Δημάρχου της πόλης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, σε εκπομπή της TV100. Πρόκειται για την εκπομπή De Profundis της Μαρίας Αναγνωστίδου, η οποία προβλήθηκε χθες το βράδυ.

«H TV100 είναι ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κανάλι»

Απαντώντας στις επικρίσεις ο πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ (TV100 – FM100), Μηνάς Σαμαντζίδης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «Η Δημοτική Τηλεόραση είναι ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κανάλι, που σέβεται το δημοσιογραφικό έργο και τη δημοσιογραφική ελευθερία. Που προασπίζει το δικαίωμα να εκφράζει καθένας ελεύθερα και ανεμπόδιστα τους στοχασμούς, τις θέσεις και τις απόψεις του. Τιμούμε το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Η Δημοτική Τηλεόραση αλλάζει, αυτό είναι εμφανές. Αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, παρά τα προβλήματα που παραλάβαμε και παρά τις έκτακτες δυσκολίες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Αλλάζει για να γίνει ένας σύγχρονος πλουραλιστικός τηλεοπτικός σταθμός, όπως αρμόζει στη Θεσσαλονίκη. Θα συνεχίσουμε έτσι γιατί αυτή είναι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής».

«Απαράδεκτη πρόκληση η συμμετοχή Παπαγεωργόπουλου σε εκπομπή της TV100»

Για το θέμα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ», η παράταξη των Οικολόγων και μέλη της Πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουτάρη.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η συμμετοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου σε εκπομπή της TV100 αποτελεί απαράδεκτη πρόκληση. «Καταδεικνύει τα ιδιοτελή κίνητρα της πρόσκλησης του συγκεκριμένου προσώπου, που είναι η προσπάθεια απονεύρωσης των αντανακλαστικών των συμπολιτών μας και απενοχοποίησης στο συλλογικό υποσυνείδητο των Θεσσαλονικέων ενός τέως δημάρχου, ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος στην υπηρεσία και τελεσίδικα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σ. Βούγιας: Να ματαιωθεί η προβολή της εκπομπής

Τη ματαίωση της προβολής της εκπομπής που φιλοξένησε τον Β. Παπαγεωργόπουλο ζήτησε με ανακοίνωσή του ο Σ. Βούγιας. Ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Χωρίς καμία διάθεση εμπάθειας ή εκδικητικότητας προς το πρόσωπο του πρόωρα αποφυλακισμένου τέως δημάρχου, και με αποκλειστικό γνώμονα τις αμετάκλητες και τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, θεωρούμε πως η απόφαση αυτή βαρύνει ευθέως τη διοίκηση του Δήμου που εποπτεύει τη ΔΕΠΘΕ και στιγματίζει αρνητικά, από πολύ νωρίς, τη θητεία του σημερινού δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα».

Η απάντηση της δημοσιογράφου Μ. Αναγνωστίδου

«Στο βήμα ενός δημοτικού μέσου τον λόγο μπορεί να έχει ο κάθε δημότης, όποιος κι αν είναι αυτός» σχολιάζει στην προσωπική της σελίδας στο facebook η παρουσιάστρια της εκπομπής De Profundis, Μαρία Αναγνωστίδου. «Το δημοσιογραφικό λειτούργημα είναι ιερό και κανείς δεν πρέπει στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων η σκοπιμοτήτων να μπαίνει στον πειρασμό να παραβιάζει την ανεξαρτησία και την ελευθερία του, ζητώντας από ένα δήμαρχο να ελέγχει τους καλεσμένους μιας εκπομπής η από έναν δημοσιογράφο να παίρνει την άδεια από το δήμαρχο για τα πρόσωπα που θα προσκαλέσει» σχολιάζει στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος.