Πρεμιέρα «The Booth» στο OPEN: Τέσσερις γυναίκες μπορούν να φέρουν την ανατροπή παντού

ωντανό, άμεσο, διαδραστικό και με πολύ χιούμορ, το «The Booth» έρχεται να φέρει στο προσκήνιο όλα όσα μας απασχολούν στην καθημερινότητα. Ερωτικές σχέσεις, φιλίες, αγωνίες στη δουλειά, όνειρα και στόχοι γίνονται θέμα συζήτησης και πεδίο ανταλλαγής απόψεων. Τέσσερις γυναίκες που έχουμε αγαπήσει μέσα από την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα αλλά και τη δυναμική τους παρουσία στα social media γίνονται η παρέα με την οποία οι τηλεθεατές θα μπορούν να συζητήσουν όλα όσα θα κουβέντιαζαν και με τους φίλους τους – φέρνοντας στο «τραπέζι» την αντικειμενική άποψη του «τρίτου» που μπορεί να δει τις καταστάσεις από απόσταση. Η Σοφία Μουτίδου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Σοφία Κουρτίδου και η Κρυσταλλία Ρήγα επιστρατεύουν τη θετική τους διάθεση και από σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου και καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή στις 14.50 μας περιμένουν στον δικό τους «θάλαμο», στο «The Booth».

Τέσσερις γυναίκες στη μεσημεριανή καλοκαιρινή ζώνη μπορούν να φέρουν την ανατροπή;

Σοφία Μουτίδου: Τέσσερις γυναίκες μπορούν να φέρουν την ανατροπή παντού. Σε όλες τις ζώνες, όλες τις μέρες, όλα τα χρόνια. Είμαστε τέσσερις δυναμικές γυναίκες και σίγουρα όχι αυτό που οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους για τη γυναίκα!
Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Οι συγκεκριμένες τέσσερις σίγουρα μπορούν.
Σοφία Κουρτίδου: Ελπίζω πως όχι! (γέλια). Το 2020 είχε πολλές ανατροπές, θα προσπαθήσουμε να μη φέρουμε άλλη μία. Αλλά αν συμβεί, ας ελπίσουμε πως θα είναι για το καλό όλων μας. Στόχος μας είναι να περάσουμε όμορφα κι εμείς και το κοινό. Η ανατροπή δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός.
Κρυσταλλία Ρήγα: Είμαστε ενθουσιασμένες με την ιδέα! Εχουμε όρεξη και διάθεση και πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσδοκίες τις δικές μας και του σταθμού που μας εμπιστεύτηκε!

Πώς πιστεύετε ότι θα είναι η χημεία μεταξύ σας;

Σ.Μ.: Κατά λάθος απάντησα στην πρώτη ερώτηση γι’ αυτήν! Είμαστε τέσσερις μπάσες κοπέλες, ψιλο-αγοροκόριτσα, που πάνω κάτω έχουμε τις ίδιες απόψεις για αρκετά θέματα. Δεν γνωριζόμασταν από πριν, με αφορμή την εκπομπή ήρθαμε κοντά. Στις πρόβες έως τώρα γελάμε και περνάμε καλά.
Π.Α.: Αυτό συζητούσαμε χθες, πως μαγικά εκπέμπουμε όλες στο ίδιο μήκος κύματος.
Σ.Κ.: Στο σχολείο δεν είχα ιδιαίτερα καλούς βαθμούς στη Χημεία. Ελπίζω η χημεία μας να είναι φυσική!
Κ.Ρ.: Ηδη από τις πρώτες μας συναντήσεις περνάμε υπέροχα και πιστεύω ότι θα το διαπιστώσετε από την έναρξη κιόλας της εκπομπής.

Ποιο ακριβώς θα είναι το concept της εκπομπής;

Σ.Μ.: Δεχόμαστε τηλεφωνήματα από θεατές για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν. Κάθε κοπέλα σε κάθε εκπομπή διαχειρίζεται δύο τηλεφωνήματα. Υστερα από κάθε τηλεφώνημα ακολουθεί διάλογος μεταξύ μας για το τηλεφώνημα που προηγήθηκε.
Π.Α.: Σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, τέσσερις γυναίκες είναι έτοιμες να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα που μπορεί να θέσει ένας ακροατής-τηλεθεατής!
Σ.Κ.: Να επικοινωνήσουμε και να κατανοήσουμε όλοι (όσοι μας καλούν, όσοι μας βλέπουν αλλά και εμείς οι ίδιες) πως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται.
Κ.Ρ.: Οι τηλεθεατές θα μπορούν να μοιραστούν μαζί μας ανησυχίες, σκέψεις και προβληματισμούς κι εμείς θα συζητάμε έχοντας μια πιο fun και ανάλαφρη διάθεση. Με σεβασμό φυσικά αλλά και τη χαλαρότητα μιας κοριτσίστικης παρέας.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε «ναι» σε αυτήν τη διαφορετική πρόταση του Open;

Σ.Μ.: Ακριβώς το γεγονός ότι ήταν διαφορετική. Το θέμα των τηλεφωνημάτων, του ζωντανού χρόνου και της επαφής με κόσμο είναι πεδία που με προσελκύουν. Η οπτική γωνία από την οποία θα τα αντιμετωπίσουμε θα είναι χαλαρή, κωμική, αυτοσαρκαστική και καλών διαθέσεων.
Π.Α.: Αυτό ακριβώς! Οτι ήταν διαφορετική!
Σ.Κ.: Το ότι θα χαρεί επιτέλους η μαμά μου που θα αξιοποιήσω το πτυχίο της Ψυχολογίας και θα νομίζει ότι έχω μια κανονική δουλειά.
Κ.Ρ.: Αρχικά θεώρησα πολύ ενδιαφέρουσα τη συνύπαρξη τεσσάρων γυναικών με διαφορετική πορεία και αναφορές σε μια εκπομπή. Επιπλέον μου θυμίζει πολύ τις γυναικοπαρέες που όλες μας λίγο-πολύ ευχαριστιόμασταν να έχουμε σε όλες τις φάσεις της ζωής μας…

Οι ανθρώπινες ιστορίες που θα αφηγούνται οι τηλεθεατές σε τι τέμπο θα κινούνται;

Σ.Μ.: Θα κινούνται σε τέμπο αλήθειας. Ο καθένας θα παίρνει και θα ρωτάει αυτό που τον απασχολεί. Χωρίς απαραίτητα να επιζητεί κάποια λύση, αλλά με διάθεση κουβέντας και χαλαρότητας.
Π.Α.: Θέλουμε να τονίσουμε πως όποιο κι αν είναι το τηλεφώνημα που θα δεχθούμε, η δική μας προσέγγιση θα είναι χιουμοριστική!
Σ.Κ.: Επειδή οι τηλεθεατές θα καλούν για να μας μιλήσουν ζωντανά, δεν ξέρουμε από τώρα σε τι τέμπο θα κινούνται, αλλά δεχόμαστε με χαρά να είμαστε ο πασατέμπος σας για να περνά η ώρα ευχάριστα.
Κ.Ρ.: Αυτό μένει να το δούμε…

Να περιμένουμε και δικές σας εξομολογήσεις και προσωπικές ιστορίες κατά τη διάρκεια της εκπομπής;

Σ.Μ.: Εννοείται ότι η προσωπική ανάμειξη είναι αναπόφευκτη. Με αφορμή την ιστορία του τηλεθεατή, έχουμε το δικαίωμα, αλλά ίσως και την υποχρέωση (!) να παραθέτουμε και παραδείγματα από τη δική μας ζωή, που πολλές φορές είναι τραγικά κι άλλες τόσες κωμικά.
Π.Α.: Ναι, σίγουρα. Στο στούντιο θα είμαστε κάπως σαν να μη μας βλέπουν. Σαν να είναι όντως ένα booth ραδιοφωνικού σταθμού. Οπότε μέσα σε αυτήν τη χαλαρότητα πολλά μπορούν να γίνουν.
Σ.Κ.: Φυσικά! Και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εκπομπής αλλά και κατά τα διαφημιστικά διαλείμματα.
Κ.Ρ.: Χμμμ… Νομίζω ότι επειδή όπως προείπα θα είναι πολύ fun και χαλαρό το κλίμα, θα μας παρασύρει κι εμάς…

Παραδοσιακά εκπομπές με τηλεφωνική επικοινωνία με τους τηλεθεατές έχουν απήχηση στο κοινό. Πού το αποδίδετε αυτό;

Σ.Μ.: Ομολογώ πως αυτή είναι μια πληροφορία που δεν γνώριζα. Αλλά μπορώ να υποθέσω ότι ικανοποιείται μάλλον μια αρχέγονη ανάγκη – συνήθεια – ηδονή να ακούμε ιστορίες για τις ζωές των άλλων.
Π.Α.: Στην ανάγκη του κόσμου να μοιραστεί το θέμα του και να μιλήσει. Ο κόσμος έχει πολλή ανάγκη να μιλάει. Είναι λυτρωτικό νομίζω.
Σ.Κ.: Στο γεγονός ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δίνουν πολλά δωρεάν λεπτά ομιλίας. Και αυτό το καλοκαίρι θα τα αξιοποιήσουμε παρέα!
Κ.Ρ.: Θεωρώ πως όλοι μας έχουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν, να ακούσουμε μια γνώμη από ανθρώπους που δεν είναι στο κοντινό μας περιβάλλον κι έχουν ενδεχομένως μια άλλη οπτική στο θέμα, που ίσως μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά.

Πώς αναμένετε να σας υποδεχθεί το τηλεοπτικό κοινό;

Σ.Μ.: Αναμένουμε δάφνες, τυμπανοκρουσίες και κόκκινα χαλιά! Πέρα από την πλάκα, πιστεύω ότι θα μας υποδεχθούν με αγάπη και διάθεση συμμετοχής. Δεν υπάρχει κανένα κακοπροαίρετο πνεύμα, και μοναδική μας πρόθεση είναι να περάσουμε χαλαρά και με χιούμορ τα μεσημέρια του καλοκαιριού.
Π.Α.: Εχω πολύ καλό προαίσθημα. Εχουμε πολύ καλή διάθεση και κέφι και νομίζω πως και οι τέσσερις είμαστε πολύ έτοιμες να το μεταδώσουμε.
Σ.Κ.: Ευχόμαστε με αναμμένο air-condition στο σπίτι και ενθουσιασμό!
Κ.Ρ.: Ελπίζω να αρέσει η εκπομπή στο τηλεοπτικό κοινό, να την αγκαλιάσει και να την ευχαριστηθεί. Αυτή είναι η διάθεσή μας άλλωστε.

Σοφία Μουτίδου: Είναι προγραμματισμένη η εμφάνισή μου στο «Καφέ της Χαράς»
Ισχύει πως θα σας δούμε στον β’ κύκλο επεισοδίων του «Καφέ της Χαράς»;

Δεν έχω ενημέρωση, αλλά με βάση αυτήν που είχα πριν από έναν χρόνο η εμφάνισή μου στο «Καφέ» είναι προγραμματισμένη.

Το κανάλι σας στο YouTube είναι δημοφιλές. Πώς γεννήθηκε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε;

Η ιδέα γεννήθηκε τυχαία, αλλά στην πορεία οργανώθηκε και απέκτησε μια συνέπεια στον χρόνο από τη μεριά μου, χωρίς προκαθορισμένα θέματα, χωρίς συγκεκριμένο χαρακτήρα, χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία, αλλά με μια ράντομ επιλογή θεμάτων, η οποία συνήθως μου έρχεται το βράδυ της Κυριακής! Το κοινό του YouTube συμμετέχει αυθόρμητα και ομαδικά τρία χρόνια τώρα. Ολα δείχνουν ότι το περιεχόμενο του καναλιού ακουμπάει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού κοινού. Εχει αγαπηθεί και έχει στηριχτεί από χιλιάδες ανθρώπους απέναντι στους οποίους σιγά σιγά άρχισε από τη μεριά μου να χτίζεται μια υποχρέωση συνέπειας και ποιότητας.

Ησασταν υποψήφια στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Η πολιτική στην ουσία της πάντα με αφορούσε. Από μικρή είχα επαφή με τα κοινά, με απασχολούσε η κοινότητα, είτε ήταν σχολική, είτε πανεπιστημιακή, είτε στο τέλος επαγγελματική. Πάντα ήθελα να πλησιάσω τα κέντρα λήψης αποφάσεων και τις διαδικασίες πάνω στις οποίες στηρίζεται η διαχείριση των δικαιωμάτων μου ως πολίτη.

Από τις μέχρι σήμερα δουλειές σας ποια ξεχωρίζετε και για ποιο λόγο;

Δυστυχώς δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία δουλειά, κανέναν ρόλο, καμία συνεργασία. Μου αρέσουν οι περισσότερες δουλειές που έκανα, σχεδόν όλες, και είμαι περήφανη γι’ αυτό.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Από γυναίκα έγινα μητέρα, αναβαθμίστηκα
Πρώτη φορά ως μέλος τηλεοπτικής παρέας. Εχετε άγχος;

Καθόλου! Εχω μια πολύ γλυκιά προσμονή και πολλή όρεξη για δουλειά. Εχω πολύ καιρό να εμφανιστώ στην τηλεόραση και το περιμένω με λαχτάρα.

Η μυθοπλασία σάς έχει λείψει, θα θέλατε να επιστρέψετε;

Είναι η δουλειά μου και την αγαπώ πολύ. Ναι, μου έχει λείψει και ανυπομονώ να ξανακάνω μια ωραία σειρά.

Είστε και τραγουδίστρια. Αν σας έθετε κάποιος το δίλημμα υποκριτική ή τραγούδι, τι θα επιλέγατε και για ποιο λόγο;

Θεωρώ ότι το τραγούδι εμπεριέχει μεγάλη δόση από την υποκριτική. Μια καλή ερμηνεία σε ένα τραγούδι είναι μια θεατρική πράξη. Οπότε ναι, αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω θα διάλεγα να τραγουδώ με την ψυχή μου!

Μαμά δύο όμορφων κοριτσιών. Πόσο σας άλλαξε η μητρότητα;

Με ολοκλήρωσε. Από γυναίκα έγινα μητέρα. Αναβαθμίστηκα!

Σοφία Κουρτίδου: Ενα πτυχίο Ψυχολογίας είναι το λιγότερο που χρειάζεται κανείς για να δουλέψει στην TV
Εχετε ξαναυπήρξει μέλος πολυμελούς καλοκαιρινής παρέας, του ΠΕΔΕΣ. Τι αναμνήσεις έχετε από εκείνη τη συνεργασία;

Πολύ ευχάριστες και μου έχουν μείνει αξέχαστες οι ιστορίες που μου έστελναν οι τηλεθεατές, γιατί και σε αυτήν την εκπομπή στη στήλη «Πες τον πόνο σου» μου έλεγαν τον πόνο τους και έγραφα στον καθέναν ένα τραγούδι κατάλληλο για την περίσταση!

Σας είδαμε και στο «Υοur Face Sounds Familiar». Θα παίρνατε ξανά μέρος σε τάλεντ σόου;

Θα έπαιρνα μέρος σε οτιδήποτε με κάνει να αισθάνομαι όμορφα την εκάστοτε στιγμή.

Τραγουδίστρια αλλά και απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θα βοηθήσει αυτό στη διαχείριση της κουβέντας με τους τηλεθεατές κατά τη διάρκεια της εκπομπής;

Ενα πτυχίο Ψυχολογίας είναι το λιγότερο που χρειάζεται κανείς για να δουλέψει στην τηλεόραση. Ελπίζω ότι θα βοηθήσει πρώτα εμένα και κατ’ επέκταση και τους τηλεθεατές.

Κρυσταλλία Ρήγα: Στο J2US γνώρισα ωραίους ανθρώπους
Ηρθε νωρίς η αποχώρηση από το J2US;

Το J2US υπήρξε για μένα ένα όμορφο ταξίδι και μάλιστα σε μια περίεργη περίοδο λόγω κορονοϊού. Δεν νιώθω καμία πικρία για την αποχώρηση. Ισα ίσα. Περάσαμε όμορφα, σίγουρα θα ήταν ωραία να είχαμε συνεχίσει, αλλά η ευχάριστη παραμονή μας και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι αυτά που μετρούν.

Τι εντυπώσεις σας άφησε η συμμετοχή σας στο τάλεντ σόου του Open;

Ηταν μια όμορφη εμπειρία που θα την κρατήσω και χαίρομαι πολύ που γνώρισα ωραίους ανθρώπους με τους οποίους τη μοιραστήκαμε.

Είναι η συμμετοχή σας στη μεσημεριανή εκπομπή του Open και η αρχή για ένα νέο μονοπάτι καριέρας; Στην τηλεόραση;

Επαγγελματικά κινούμαι στον χώρο της μουσικής, την αγαπώ βαθιά και είναι κομμάτι της ζωής μου. Τώρα αν υπήρχαν ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές προτάσεις που να θεωρούσα ότι μου ταιριάζουν και μπορώ να τις υποστηρίξω, φυσικά και θα τις εξέταζα με ενδιαφέρον και χαρά. Γενικώς είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να καταπιάνομαι με διαφορετικά πράγματα. Μου δημιουργεί μια πρόκληση και τα χαίρομαι σαν μικρό παιδί.

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το καινούργιο μου ισπανόφωνο κομμάτι και το βιντεοκλίπ, τα οποία περιμένω με τεράστια ανυπομονησία!!! Τη συνέχεια δεν μπορώ ακόμα να την αποκαλύψω…