Σεφερλής: Κόντρα δίχως τέλος με τον σκηνοθέτη της ταινίας του

Φωτιές ανάβουν οι δηλώσεις στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μάρκο Σεφερλή και στον σκηνοθέτη της ταινίας «Χαλβάη 5-0», Μάνο Καμπίτη. Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου είχαν σχολιαστεί τα ασφαλιστικά μέτρα, που έκανε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Χαλβάη 5-0» και κουμπάρος του Μάρκου Σεφερλή, Μάνος Καμπίτης, προκειμένου να προστατέψει – όπως ισχυρίζεται – το δικαίωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και να αποπληρωθεί από τη συγκεκριμένη δουλειά.

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάνος Καμπίτης στη Ναταλία Γερμανού είπε ότι ποτέ δεν ζήτησε να γίνει προσωρινός δικαιούχος της ταινίας, κάτι που σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μάρκου Σεφερλή, Μιχάλη Σαρρή φαίνεται πώς δεν ισχύει. Ο Μάνος Καμπίτης ισχυρίστηκε ότι ο Μάνος Σεφερλής δεν απαντούσε στις οχλήσεις του, ενώ ο δικηγόρος του ηθοποιού, είπε ότι η κοινοπραξία απάντησε εγγράφως στις απαιτήσεις του κ. Καμπίτη και ότι έχει εξοφληθεί. «Λόγω της 25ετούς φιλίας με τον κύριο Σεφερλή δεν φαντάστηκα ποτέ ότι μπορεί να «με ρίξει»» είπε ο σκηνοθέτης της ταινίας και κουμπάρος του ηθοποιού. Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο βίντεο που ακολουθεί:

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της εκπομπής ο Μάνος Καμπίτης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάρκου Σεφερλή αφού η ταινία «Χαλβάη 5-0» που βγήκε στους κινηματογράφους την προηγούμενη σεζόν ανέβηκε σε συνδρομητική πλατφόρμα, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να πληρώσει για να τη δει, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η έγκριση του σκηνοθέτη.

Έναν χρόνο μετά την παρουσίαση και προβολή της ταινίας ο σκηνοθέτης ισχυρίζεται ότι παραμένει απλήρωτος από τη συγκεκριμένη κινηματογραφική παραγωγή. Ο Μάρκος Σεφερλής σύμφωνα με τον σκηνοθέτη δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε καμία χρήση της ταινίας από τη στιγμή που δεν έχει την έγγραφη άδειά του.