Η σειρά Αρχελάου 5 της ΕΡΤ ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί, καθώς αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί στο δεύτερο μισό της σεζόν λόγω πολύ χαμηλής τηλεθέασης, όπως είχε ανακοινωθεί εδώ και εβδομάδες. Tα 80 αρχικά επεισόδια που είχαν συμφωνηθεί θα ολοκληρώσουν την προβολή τους στις 28 Ιανουαρίου.
Η ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει τη σειρά Αρχελάου 5 στο τέλος του Ιανουαρίου λόγω χαμηλής τηλεθέασης, παρά τις πρόσφατες μεταδόσεις της στη late night ζώνη που επίσης δεν απέδωσαν. Οι πρωταγωνιστές, Γεράσιμος Γεννατάς και Γιάννης Στάνκογλου, εξέφρασαν δημόσια την απογοήτευσή τους. Ο Γεννατάς μίλησε για κοινωνικό αντίκτυπο και ανεργία, ενώ ο Στάνκογλου υπερασπίστηκε τη σειρά, υπονοώντας πως θέματα όπως η παρουσία γκέι ζευγαριού και η γλώσσα που χρησιμοποιείται ενοχλούν.
Η σειρά, η οποία έκανε έτσι και αλλιώς πολύ χαμηλά νούμερα τερματίζοντας σχεδόν πάντα στην τελευταία θέση της τηλεθέασης τόσο στην prime time, τον πρώτο καιρό, όσο και στη late night ζώνη εδώ και δυο μήνες. Μάλιστα παρότι πλησιάσει στην ολοκλήρωσή της οι τηλεθεατές δεν ενδιαφέρονται να μάθουν έστω το φινάλε της σειράς που πολυδιαφημίστηκε στην αρχή ως πολύ προχωρημένη, με μπόλικο hype και υποσχέσεις επιτυχίας.
Αντ΄αυτού η σειρά της ΕΡΤ, Αρχελάου, 5 έφτασε να κάνει 0.5% στο δυναμικό κοινό και 1,9% στο γενικό σύνολο, ούσα η μεγαλύτερη αποτυχία της φετινής σεζόν, τουλάχιστον όσον αφορά το μπάτζετ κάθε επεισοδίου και το μέγεθος της παραγωγής σε σχέση με την ανταπόκριση του κοινού.