Στον αέρα τα τηλεοπτικά του Ευρωβόλεϊ

Η Ελλάδα μετά από 18 χρόνια έχει δύο εθνικές ομάδες βόλεϊ σε τελική φάση Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μεταδοθούν τηλεοπτικά!

Από τις αρχές του καλοκαιριού είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία πως το ποσό που ζητείται είναι υπερβολικό, ωστόσο κανείς δεν φάνηκε να ασχολείται με το τι… σημαίνει υπερβολικό.

Η Ομοσπονδία βόλεΐ τηρούσε σιγή ιχθύος, αλλά το τελευταίο διήμερο αρχικά έβγαλε μέσω των συνεργατών της και όχι ως επίσημη θέση της πως δύσκολα θα υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση από την Άγκυρα και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των γυναικών», για να ακολουθήσουν το ξέσπασμα των Βασιλαντωνάκη, Περόπουλου και η διαρροή από το Υπουργείο ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε παρέμβαση για να βρεθεί λύση.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως η CEV πριν από λίγους μήνες ήρθε σε συμφωνία με Ελβετική εταιρία η οποία έναντι ενός μεγάλου ποσού απέκτησε το δικαίωμα διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σάλας και άμμου.

Χωρίς να είναι εντελώς ξεκάθαρο αν η Ελβετική εταιρία πούλησε τα δικαιώματα στην ελληνική αγορά σε γνωστή διαφημιστική εταιρία ή αν η τελευταία είναι απλά  ο εκπρόσωπος της στην Ελλάδα, στην αρχική προσέγγιση το νούμερο που έπεσε στο τραπέζι ήταν 220.000 ευρώ.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως το πακέτο περιελάμβανε, όλους τους αγώνες του Ευρωπαϊκού ανδρών (συνολικά 154 παιχνίδια) καθώς και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ (στο οποίο συμμετείχαν οι Καραγκούνη, Αρβανίτη).

Αυτό το ποσό κρίθηκε υπερβολικό από τη Δημόσια Τηλεόραση, η οποία φέρεται να είχε προγραμματίσει τη μετάδοση των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ωστόσο η προκήρυξη των εκλογών και η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό έφερε την απόλυτη στασιμότητα.

Κάποια στιγμή οι συζητήσεις άρχισαν ξανά και η ΕΡΤ ζήτησε από την εταιρία να «σπάσει» το πακέτο καθώς δεν την ενδιέφεραν όλοι οι αγώνες, αλλά τα ματς των Εθνικών ομάδων, οι ημιτελικοί και οι τελικοί (καθώς δεν έχει και τον χρόνο για να μεταδώσει 150 ματς).

Μάλιστα, οι απαιτήσεις της εν λόγω εταιρείας έπεσαν στις 170.000 ευρώ  και από τις αρχές της εβδομάδας στο όλο θέμα είχε εμπλακεί διακριτικά το Υφυπουργείο Αθλητισμού προκειμένου να βρεθεί λύση και να μεταδοθούν οι αγώνες. Ωστόσο και πάλι η ΕΡΤ φαίνεται απρόθυμη να δώσει αυτό το ποσό.

Η κατάσταση είναι οριακή και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 22/8 θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, αλλά όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα και πρόσωπα για να μεταδοθούν τελικά οι αγώνες θα πρέπει να γίνει είτε ένα θαύμα… είτε η ΕΡΤ να υποκύψει στην πίεση που υπάρχει προς αυτή.