Τα καλύτερα μας χρόνια: Πέφτουν την άλλη εβδομάδα οι υπογραφές για τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Στα μέσα της άλλης εβδομάδας αναμένεται να επισφραγιστεί η συνεργασία – με τις σχετικές υπογραφές συμβολαίων – μεταξύ της ΕΡΤ και της Τanweer, της εταιρίας παραγωγής που έχει την ευθύνη της νέας σειράς της ΕΡΤ1 που έχει τον προσωρινό τίτλο «Τα καλύτερα μας χρόνια» και προγραμματίζεται να βγει στον αέρα τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Θυμίζουμε ότι η νέα αυτή σειρά βασίζεται σε ένα format που μεταδίδεται με πολύ μεγάλη επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια στην Ισπανική τηλεόραση. Πρόκειται για μια πρωτότυπη νοσταλγική ιστορία που παρακολουθεί την εξέλιξη μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας πιάνοντας το νήμα από την άφιξη της πρώτης τηλεόρασης στο σπίτι, δηλαδή το 1968, και παρακολουθώντας τα μέλη της να μεγαλώνουν, να εξαλλάσσονται και να ωριμάζουν μέσα στο χρόνο.

Η πρωτοτυπία μάλιστα έγκειται στο γεγονός ότι ο αφηγητής της σειράς είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, μόλις 8 ετών στο ξεκίνημα της σειράς. Η Δημόσια Τηλεόραση θα αξιοποιήσει βέβαια και το ανεκτίμητο αρχείο της για να αναδείξει πώς η είσοδος της τηλεόρασης στα ελληνικά σπίτια, επέδρασε στις ζωές όλων μας, παράλληλα βέβαια και με τις ιστορικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της δεκαετίας του ’70 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν κλείσει ήδη η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Μελέτης Ηλίας. Παράλληλα έχουν γίνει συζητήσεις και με άλλους γνωστούς ηθοποιούς και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται το καστ να ολοκληρωθεί για να μπορέσουν στη συνέχεια να ξεκινήσουν και τα γυρίσματα.

Την επιμέλεια του σεναρίου έχουν αναλάβει ο γνωστός σεναριογράφος Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη που υπέγραψε πρόσφατα την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Ευτυχία». Σκηνοθέτης θα είναι ο Κώστας Καπάκας (Pepermint, Uranya, Magic Hour κ.α.).