Τα «μυστικά» του Άκη Πετρετζίκη

«Eχω την λογική πάντα πως είτε κάνω κάτι καλά είτε δεν το κάνω καθόλου. Δεν γίνεται ο,τιδήποτε φτιάχνεις να είναι επιτυχημένο. Πίσω από την επιτυχία κρύβονται πάρα πολλές αποτυχίες…. Όταν κάτι δεν πάει καλά εκ των πραγμάτων στεναχωριέμαι. Η αποτυχία είναι κάτι που σε κάνει καλύτερο, δυνατότερο και πρέπει οπωσδήποτε να την αντιμετωπίσεις».

Ο Άκης Πετρετζίκης μίλησε στην κάμερα του «Happy Day στον Alpha» και την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Ο αγαπημένος σεφ αναφέρθηκε στο «Kitchen Lab» που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40 στον Alpha, στη συμμετοχή του στο «Ready Steady Cook», ενώ στάθηκε και στην «αγαπημένη του υπερομάδα» τους συνεργάτες του: «Η μεγαλύτερή μου επιτυχία είναι οι συνεργάτες μου» είπε χαρακτηριστικά.

Συνταγές με ιδιαίτερες γεύσεις, εύκολες στην παρασκευή τους και με οδηγό την παράδοση, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 16:40.

Το σαββατιάτικο μενού ανοίγει ένα ορεκτικό που μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία και κουβαλάει μυρωδιές όμορφων αναμνήσεων, το τηγανόψωμο. Τη συνταγή, που έχει τις ρίζες της στην Αμερική ωστόσο ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Άκης την απογειώνει στο δικό του τηγανόψωμο με φέτα. Ενα φαγητό υγιεινό, χορταστικό, γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση, κοτόπουλο με ελιές στη γάστρα, ετοιμάζει για κυρίως πιάτο. Μουσταλευριά χωρίς μούστο αλλά με πετιμέζι, ώστε να μπορούμε να την ετοιμάζουμε όλη την χρονιά, ένα γλυκό θρεπτικό, νόστιμο, αμιγώς ελληνικό είναι το επιδόρπιο του Σαββάτου. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται κυρίως σε μια κατσαρόλα. Εκεί, βάζει νερό, κορν φλάουρ, αλεύρι, ζάχαρη, πετιμέζι και ανακατεύει καλά. Μεταφέρει σε μέτρια φωτιά, προσθέτει κανέλα και γαρίφαλο και ανακατεύει μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση και να πήξει. Προσθέτει καβουρδισμένο σουσάμι, βανίλια, ανακατεύει και αφαιρεί από τη φωτιά. Μοιράζει το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και αφήνει να κρυώσουν. Μεταφέρει στο ψυγείο και σερβίρει με κανέλα και καρύδια.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει έναν πρωτότυπο συνδυασμό παραδοσιακών και μοντέρνων γεύσεων. Για πρώτο πιάτο, ο αγαπημένος μας σεφ θα σερβίρει μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη συνταγή, την λαδένια, μια πίτα που αποτελεί παραλλαγή της ιταλικής πίτσας και μας έρχεται από την Κίμωλο. Για κυρίως πιάτο, ο Άκης κινείται σε street τόνους και φτιάχνει ένα σάντουιτς με πανσέτα. άλλες φέτες ψωμιού και σερβίρει με πατάτες τηγανητές. Ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο, κέικ με γέμιση… cheesecake, ολοκληρώνει το κυριακάτικο μενού.

«Kitchen Lab», Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 16:40